Partidul Puiul Malefic nu e o glumă. Există și va fi votat la europarlamentarele din 9 iunie

Ultima actualizare:

Pe 9 iunie au loc alegerile europarlamentare, iar lista partidelor este lungă. Printre cele deja foarte cunoscute, pe listă se regăsesc și câteva partide cu denumiri cel puțin bizare. Din Suedia vine Partidul Puiul Malefic, din Ungaria, Partidul Câinelui cu Două Cozi și lista continuă. 

39 de „puișori malefici"

image

Partide politice cu nume mai puțin obișnuite vor participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Unele și-au început activitatea ca o glumă, altele și-au atribuit acest nume pentru atrage atenția asupra unei agende cât se poate de serioase.

Cei care s-au săturat de vechile partide pot pune ștampila pe Partidul Puiul Malefic, Partidul Câinelui cu Două Cozi, Partidul Partid, Nu Vota Pentru Noi, sau pe Europa Democratică Esperanto, informează Euronews.

Partidul Puiul Malefic (Ond Kyckling Partiet) din Suedia a început ca o glumă, a recunoscut fondatorul formațiunii. Partidul are ceva idei, de la reforme în domeniul drepturilor de autor până la reformele electorale, dar Svante Strokirk, președintele proiectului politic, a părut să fie interesat mai degrabă să afle cât de ușor poate înregistra formal o candidatură.

Glumeții speră să strângă măcar 100 de voturi. La alegerile precedente a primit 39 de „puișori malefici".

„Dacă vrei să votezi pentru Partidul Puiului Malefic, cred că probabil n-ai fi votat oricum sau nu-ți pasă prea tare cu cine votezi”, a precizat Strokirk.

Partidul Câinelui cu Două Cozi, înființat acum 20 de ani

Partidul Câinelui cu Două Cozi, din Ungaria, funcționează de 20 de ani. Acesta a fost lansat pentru a ridiculiza prin artă politica tradițională.

Acum a devenit mai mult decât o joacă. Principalul candidat, Marietta Le, susține că partidul vrea „să atragă atenția asupra problemelor din politică și viața publică”, de la trotuarele cu gropi, la corupția generalizată.

„Nu avem nevoie de Iisuși, ci de mii de oameni care să arunce ra**tul la gunoi și să facem din țara asta un loc mai bun. Noi suntem partidul amuzant, ceilalți sunt niște glume de partide”, a precizat Marietta Le.

Partidul Partid a fost înființat de un comediant

Partidul Partid din Germania, creat de către comediantul Martin Sonneborn, urmărește să obțină la alegerile din 9 iunie al treilea mandat în Parlamentul European.

Formațiunea trage la răspundere Comisia Europeană, pentru lipsa de transparență, manifestată în special în contractele pentru achiziția de seruri COVID.

„E crucial să nu realegem partidele care au dus Europa spre război și criză”, a precizat Sonneborn.

Nu Vota Pentru Noi din Cehia pledează pentru ideologia libertariană. Astfel, susține eliminarea regulilor statului, pentru mai multă libertate individuală.

Reprezentanții partidului vorbesc despre beneficiile „anarho-capitalismului".

Europa Democratică Esperanto, din Franța, are printre obiective introducerea limbii esperanto, o limbă artificială, inventată în 1887, pe lista celor 24 de limbi oficiale ale UE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
image
actualitate.net
image
actualitate.net