Pot scăpa românii de viză pentru intrarea în SUA? Ce spune un avocat celebru!

Avocat specializat în imigrări în SUA şi consul onorific al României în Connecticut, Dana Bucin a explicat care este cauza ratei atât de mare de respingere a vizelor și ce ar putea să facă românii pentru a schimba această situației.

Pentru a obține viza pentru SUA este recomandat să se apeleze la avocați specializați. Foto: Click.
Pentru a obține viza pentru SUA este recomandat să se apeleze la avocați specializați. Foto: Click.

Românii nu știu să aplice corect pentru viză

Însă, avocatul, susține că numeroși români nu știu să aplice corect, iar din această cauză rata de respingere se păstrează ridicată. O mare parte dintre românii care depun astfel de cereri nu știu că s-ar încadra la anumite vize și aplică pentru cu totul altele, ceea ce duce automat la un eșec.

În 2021, ultimul an pentru care există cifre oficiale, rata de refuz a fost de 17,03%. Însă, pentru ca vizele să fie eliminate, rata de respingere trebuie să fie sub 3%. Din păcate, în ultima vreme se înregistrează o creștere. Conform Datelor Departamentului de Stat, în 2006, acest procent era de 34,1% în cazul României. Însă, în 2020 rata de refuz a fost de 10.14%, iar în 2019 a fost ceva mai mic - 9.11%. 

Dana Bucin: „Cei care vor să meargă în SUA să apeleze la serviciile unor avocați specializați"

Americanii vor cu adevărat să ne ajute, dar nu pot face totul pentru noi. Mai rămâne să facem și noi câte ceva. Omul care se încadrează la vize de vizită, trebuie să aplice acolo, nu la alte vize. Și chiar trebuie să aibă intenția corespunzătoare, nu să aplice la vize turistice dacă în realitate vrea să vină aici să lucreze. Pentru asta există altfel de vize, speciale, de lucru. Dacă cineva vrea să vină aici la studiu, există și vize de studiu. Dacă vrea să imigreze, iarăși e incompatibilă această intenție cu cea de a vizita țara”, mai spune ea.

Dana Bucin le recomandă celor care vor să meargă în SUA să apeleze la serviciile unor avocați specializați care îi pot ajuta să obțină viza. Astfel, este de părere ea, rata de refuz s-ar reduce, iar românii ar ajunge în scurt timp să circule fără vize peste Atlantic, scriu cei de la Adevărul. 

image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net