Povestea femeii cu chipul însângerat, care a devenit emblema războiului din Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Profesoara cu chipul însângerat, care a devenit emblema războiului din Ucraina, își arată rănile după ce a fost acuzată de presa din Rusia că a mimat totul.

image

Olena Kurilo, în vârstă de 52 de ani, a fost fotografiată în fața casei sale distruse de o rachetă rusească. Imaginea cu chipul bandajat și acoperit de sânge al femeii a făcut înconjurul planetei și a fost folosită de ziare din întrega lume pe prima pagină, pentru a ilustra oroarea războiului din Ucraina.

Imediat au apărut însă contestatarii din Rusia, care au susținut că femeia și-a exagerat durerea.

Într-o înregistrare făcută publică de Daily Mail, profesoara de grădiniță își face cunoscută povestea, își arată rănile și le transmite un mesaj dur trollilor ruși.

Olena Kurilo: ”Sunt victima unei lovituri de rachetă”

Olena a declarat că rănile eu sunt încă vizibile. „Sunt o persoană adevărată, nu sunt un fals. Mulți nu cred că ceea ce se întâmplă acum este adevărat.

Dar pentru a dovedi că acesta este adevărul, te rog, uită-te: acestea sunt cicatrici reale, răni adevărate... Iată ce a mai rămas din ochiul meu... Nu pot să văd cu el. Sper că vederea îmi va reveni și că totul va fi bine.”

Din păcate, în acest moment Olena nu găsește un spital în care să se poată trata.

„Vreau să spun că îmi iubesc țara foarte mult. Adevărul este că vorbesc rusa și știu foarte bine ucraineană - doar pentru ca mai mulți oameni să mă audă și să mă înțeleagă. Iubesc Ucraina. Nu vreau războiul”, a adăugat Olena.

Așa arăta Olena Kurilo, înainte să fie desfigurată de explozie. Foto: Profimedia
Așa arăta Olena Kurilo, înainte să fie desfigurată de explozie. Foto: Profimedia

Fiica Olenei, Ekaterina, în vârstă de 27 de ani, a făcut, de asemenea, apel la mass-media să nu mai răspândească știri false despre mama ei, care a fost rănită grav la ochi, după ce o rachetă lansată de armata rusă a lovit blocul ei dintr-o localitate din regiunea Harkiv din Ucraina.

„Mulți oameni de pe rețelele sociale îmi trimit mesaje cu diferite versiuni despre cine este mama mea”, a spus ea.

Zilele acestea, despre Olena s-a tot spus ba că este o actriță, ba că înregistrarea cu explozia este din 2014, din Donbass, sau din 2018, de la explozia unei conducte de gaz din Rusia. Ba chiar s-a spus că sângele de pe fața Olenei era, de fapt, suc de rodie.

„Am fotografii și videoclipuri din momentul exploziei!”, a declarat fiica Olenei.

Ce s-a întâmplat în timpul exploziei

Olena a povestit cum s-a întâmplat totul.

”Eram singură acasă. Soțul meu Nikolai se dusese la benzinărie, ca să facă plinul, în caz că era nevoie să fugim. Îmi spusese să pregătesc documentele și cîteva bunuri, ca să mă poată lua și să mergem repede undeva, pentru că locuim chiar lângă aeroportul militar și avem o unitate militară la 300 de metri distanță.”

Explozia a avut loc la prima intrare a blocului cu mai multe scări. Olena locuia la cea de-a treia intrare.

”Epicentrul exploziei a fost la 20-25 de metri de noi. A fost o rachetă. Soțul meu a avut mare noroc că era plecat. În locul unde parca de obicei mașina era acum o gaură mare.”

Când s-a produs explozia, Olena era în apartament. ”Am reușit să mă acopăr puțin, în spatele meu era un perete și un dulap, iar lângă era ușa de la intrare. Partea din spate a dulapului a zburat, oglinda a explodat. Nu știu prin ce minune am supraviețuit. M-am ghemuit și am fost acoperită de cioburi d esticlă. Totul, într-o fracțiune de secundă. Primul meu gând a fost: nu sunt pregătită să mor”, a povestit Olena.

Femeia a fost grav rănită de cioburile de sticlă. A avut multe răni minore pe față și două mai adânci, la nivelul gurii. Olena se teme în primul rând să nu-și piardă vederea, pentru că nu mai e niciun oftalmolog acum în oraș, ca să se uite la ochiul ei drept, cu care nu mai vede deloc.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net