Povestea femeii cu chipul însângerat, care a devenit emblema războiului din Ucraina

#R─âzboi Ucraina-Rusia

Profesoara cu chipul însângerat, care a devenit emblema războiului din Ucraina, își arată rănile după ce a fost acuzată de presa din Rusia că a mimat totul.

image

Olena Kurilo, ├«n v├órst─â de 52 de ani, a fost fotografiat─â ├«n fa╚Ťa casei sale distruse de o rachet─â ruseasc─â. Imaginea cu chipul bandajat ╚Öi acoperit de s├ónge al femeii a f─âcut ├«nconjurul planetei ╚Öi a fost folosit─â de ziare din ├«ntrega lume pe prima pagin─â, pentru a ilustra oroarea r─âzboiului din Ucraina.

Imediat au ap─ârut ├«ns─â contestatarii din Rusia, care au sus╚Ťinut c─â femeia ╚Öi-a exagerat durerea.

├Äntr-o ├«nregistrare f─âcut─â public─â de Daily Mail, profesoara de gr─âdini╚Ť─â ├«╚Öi face cunoscut─â povestea, ├«╚Öi arat─â r─ânile ╚Öi le transmite un mesaj dur trollilor ru╚Öi.

Olena Kurilo: ÔÇŁSunt victima unei lovituri de rachet─âÔÇŁ

Olena a declarat c─â r─ânile eu sunt ├«nc─â vizibile. ÔÇ×Sunt o persoan─â adev─ârat─â, nu sunt un fals. Mul╚Ťi nu cred c─â ceea ce se ├«nt├ómpl─â acum este adev─ârat.

Dar pentru a dovedi c─â acesta este adev─ârul, te rog, uit─â-te: acestea sunt cicatrici reale, r─âni adev─ârate... Iat─â ce a mai r─âmas din ochiul meu... Nu pot s─â v─âd cu el. Sper c─â vederea ├«mi va reveni ╚Öi c─â totul va fi bine.ÔÇŁ

Din păcate, în acest moment Olena nu găsește un spital în care să se poată trata.

ÔÇ×Vreau s─â spun c─â ├«mi iubesc ╚Ťara foarte mult. Adev─ârul este c─â vorbesc rusa ╚Öi ╚Ötiu foarte bine ucrainean─â - doar pentru ca mai mul╚Ťi oameni s─â m─â aud─â ╚Öi s─â m─â ├«n╚Ťeleag─â. Iubesc Ucraina. Nu vreau r─âzboiulÔÇŁ, a ad─âugat Olena.

image
Așa arăta Olena Kurilo, înainte să fie desfigurată de explozie. Foto: Profimedia

Fiica Olenei, Ekaterina, în vârstă de 27 de ani, a făcut, de asemenea, apel la mass-media să nu mai răspândească știri false despre mama ei, care a fost rănită grav la ochi, după ce o rachetă lansată de armata rusă a lovit blocul ei dintr-o localitate din regiunea Harkiv din Ucraina.

ÔÇ×Mul╚Ťi oameni de pe re╚Ťelele sociale ├«mi trimit mesaje cu diferite versiuni despre cine este mama meaÔÇŁ, a spus ea.

Zilele acestea, despre Olena s-a tot spus ba c─â este o actri╚Ť─â, ba c─â ├«nregistrarea cu explozia este din 2014, din Donbass, sau din 2018, de la explozia unei conducte de gaz din Rusia. Ba chiar s-a spus c─â s├óngele de pe fa╚Ťa Olenei era, de fapt, suc de rodie.

ÔÇ×Am fotografii ╚Öi videoclipuri din momentul exploziei!ÔÇŁ, a declarat fiica Olenei.

Ce s-a întâmplat în timpul exploziei

Olena a povestit cum s-a întâmplat totul.

ÔÇŁEram singur─â acas─â. So╚Ťul meu Nikolai se dusese la benzin─ârie, ca s─â fac─â plinul, ├«n caz c─â era nevoie s─â fugim. ├Ämi spusese s─â preg─âtesc documentele ╚Öi c├«teva bunuri, ca s─â m─â poat─â lua ╚Öi s─â mergem repede undeva, pentru c─â locuim chiar l├óng─â aeroportul militar ╚Öi avem o unitate militar─â la 300 de metri distan╚Ť─â.ÔÇŁ

Explozia a avut loc la prima intrare a blocului cu mai multe sc─âri. Olena locuia la cea de-a treia intrare.

ÔÇŁEpicentrul exploziei a fost la 20-25 de metri de noi. A fost o rachet─â. So╚Ťul meu a avut mare noroc c─â era plecat. ├Än locul unde parca de obicei ma╚Öina era acum o gaur─â mare.ÔÇŁ

C├ónd s-a produs explozia, Olena era ├«n apartament. ÔÇŁAm reu╚Öit s─â m─â acop─âr pu╚Ťin, ├«n spatele meu era un perete ╚Öi un dulap, iar l├óng─â era u╚Öa de la intrare. Partea din spate a dulapului a zburat, oglinda a explodat. Nu ╚Ötiu prin ce minune am supravie╚Ťuit. M-am ghemuit ╚Öi am fost acoperit─â de cioburi d esticl─â. Totul, ├«ntr-o frac╚Ťiune de secund─â. Primul meu g├ónd a fost: nu sunt preg─âtit─â s─â morÔÇŁ, a povestit Olena.

Femeia a fost grav r─ânit─â de cioburile de sticl─â. A avut multe r─âni minore pe fa╚Ť─â ╚Öi dou─â mai ad├ónci, la nivelul gurii. Olena se teme ├«n primul r├ónd s─â nu-╚Öi piard─â vederea, pentru c─â nu mai e niciun oftalmolog acum ├«n ora╚Ö, ca s─â se uite la ochiul ei drept, cu care nu mai vede deloc.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile┬áClick!┬ápe┬áGoogle News,Facebook┬á╚Öi┬áInstagram!┬á

Alina Sorescu (9) jpg
Angelina Jolie (2) jpg
gina pistol playboy 3 webp
Ana Maria Margean 2 jpg
FotoJet (2) jpg
anca dinicu (2) jpg
alec baldwin jpeg
lama margherita clejani fulgy jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
netflix tableta 412 jpg
foto 1   caine surfjpg jpg
6 front masini electrice poza mare jpg
dirty dancing jpg jpeg
Palarie 8 jpg