Prima femeie surdă încoronată Miss Africa de Sud. A fost diagnosticată cu pierdere profundă a auzului când avea un an „Știu cum este să fii exclusă”

Mia le Roux, în vârstă de 28 de ani, a devenit prima concurentă surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud, după o competiție controversată, în care dintre finaliste s-a retras din cauza atacurilor pe fondul originilor sale nigeriene.

Mia le Roux, prima femeie surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud / foto: colaj Instagram
Mia le Roux, prima femeie surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud / foto: colaj Instagram

Mia le Roux, în vârstă de 28 de ani, a spus în discursul său de acceptare că speră că victoria ei va inspira tinerii și femeile care s-au simțit excluși să-și urmeze „cele mai nebunești vise, la fel ca mine”. De asemenea, își dorește să îi ajute pe cei care sunt „excluși din punct de vedere financiar sau cu abilități diferite”.

Mia a fost diagnosticată cu pierdere profundă a auzului când avea un an, are un implant cohlear pentru a o ajuta să perceapă sunetele și a avut nevoie de doi ani de logopedie înainte de a putea spune primele cuvinte.

Prima femeie surdă încoronată Miss Africa de Sud

După ce a câștigat, modelul și managerul de marketing a declarat: „Sunt o femeie surdă cu mândrie sud-africană și știu cum este să fii exclusă. Acum știu că am fost pusă pe această planetă pentru a sparge granițele și am făcut-o în seara asta”, potrivit tabloidului britanic The Independent.

Ea primește un premiu în numerar de 53.371 de dolari, un Mercedes Benz și un apartament de lux mobilat ca premiu câștigător.

Concursul a fost marcat de controverse, după ce săptămâna trecută, Chidimma Adetshina, în vârstă de 23 de ani, studentă la drept, s-a retras din competiție în urma unor acuzații potrivit cărora mama sa ar fi furat identitatea unei femei sud-africane. Adetshina s-a născut în Africa de Sud dintr-un tată nigerian și o mamă de origine mozambicană.

După multă analiză atentă, am luat decizia dificilă de a mă retrage din competiție pentru siguranța și bunăstarea familiei mele și a mea. Cu sprijinul deplin al Organizației Miss Africa de Sud, plec cu inima plină de recunoștință. pentru această experiență uimitoare”, a scris Adeshina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inundatii polonia jpg
Parlamentul Ungariei Budapesta shutterstock 286590863 jpg
image png
atacatorul de la parlament jpg
pisică  foto   Shutterstock jpg
Masina si motocicleta de politie in trafic seara   Foto Daniel Guță ADEVĂRUL JPG
femeie haine dulap shutter jpg
victor rebengiuc faleze de nisip jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net