Primele imagini cu militarii ruși capturați de Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În urma ofensivei de ieri a Federației Ruse, mai mulți militari ruși au fost capturați de către armata ucraineană.

soldati ucraina rusia nato jpg

Joi, 24 februarie, mai mulți militari ai Federației Ruse au fost capturați în urma schimbului de focuri executat pe teritoriul Ucrainei, după ce Vladimir Putin a declarat război unui stat independent.

Chiar dacă armata rusă depășește numeric capacitățile Ucrainei, se pare că ucrainienii au avantajul zonei pe care o cunosc, dar și echipament militar mult mai modern, datorită donațiilor ce au venit din partea NATO și UE.

Cine sunt primii soldați capturați

Soldații Federației Ruse sunt împărțiți în două categorii: cu bandană roșie și cu bandană albă. Sursele transmit că e un mod de a se diferenția, dintre separatiști și soldați propriu-ziși ai armatei ruse.

Doi soldați ruși au fost capturați de soldații ucraineni, potrivit Conflict Intelligence Team (CIT), o colecție de anchetatori cu sediul între Rusia și Ucraina .

CIT a postat joi imagini cu două persoane pe pagina sa de Twitter și a arătat armele pe care soldații ar fi avut asupra lor.

„Ofițerul de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei Anatoliy Ștefan a publicat fotografii cu ceea ce par a fi soldați ruși capturați”

O altă imagine arăta armele pe care se pare că prizonierii le aveau asupra lor. Aceasta includea mai multe cartușe de muniție, cuțite și arme.

"Inamicul suferă pierderi. Patru tancuri rusești au fost arse pe șoseaua de centură a Harkivului", a scris Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei.

„Trupele ruse iau cu asalt granița în regiunea Jytomyr. Echipamentele militare inamice au trecut la punctul de control Vilcha, armata ucraineană și polițiștii de frontieră au acceptat lupta. #Rusia a invadat Ucraina”, a mai scris acesta.

De asemenea, se pare că și Brigada Motorizată 74 s-a predat lângă Chernihiv, după ce au infruntat o defensivă impresionantă din partea armatei ucrainiene. Sergentul Buinichev Konstantin Sergeevich s-a predat alături de brigada sa, deoarece „nimeni nu ne-a spus că o să trebuiască să ucidem. Nu trebuia să luptăm, trebuia să colectăm informații.”

Citește și Război în Ucraina. Explozii în Kiev. 137 de morți și peste 300 de răniți

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net