Proteste uriaşe în Marea Britanie la început de domnie pentru Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea pare să fi urcat pe tron într-o perioadă tumultuoasă pentru Regatul Unit. Mii de britanici au ieşit sâmbătă în stradă, la proteste pentru a-și manifesta nemulțumirea faţă de traiul din ce în ce mai greu cu care se confruntă.

Mii de oameni spun că refuză  plata facturilor luna aceasta
Mii de oameni spun că refuză plata facturilor luna aceasta

Marea Britanie a atins un nivel alarmant al inflaţiei, lira sterlină aflându-se acum la cel mai scăzut nivel, aşa că englezii sunt extrem de îngrijoraţi de ce urmează. Noul guvern conservator al premierului Liz Truss promisese acţiuni imediate pentru a face faţă crizei, dar săptămâna trecută a anunţat reducerea masivă de taxe pentru bogaţi, declanşând multă furie în rândul britanicilor de rând.

Citește și: Povestea tentativei de asasinat a Regelui Charles al III-lea. Vinovatul: un tânăr de doar 23 de ani

Sugrumaţi de inflaţia care se apropie, de 10%, şi îngrijoraţi dacă vor reuşi să se întreţină la iarnă şi să-şi plătească ratele la împrumuturi bancare, unii britanici au refuzat să-şi plătească facturile luna aceasta. 

Nu rata nici: VIDEO Regele Charles, luat la rost de un britanic: «Plătim pentru paradă și ne chinuim să ne încălzim casele!»

Britanicii au ieșit la proteste din cauza facturilor cu 80% mai mari

Mii de oameni s-au prezentat la proteste din cauza creșterii prețurilor la gaz și electricitate, care va determina și creșterea facturilor. Protestatarii s-au strâns în număr mare în mai multe orașe, precum Glasgow, Liverpool, Manchester, Newcastle și Belfast, printre altele.

Află și: Principesa Margareta, prezentă la Palatul Buckingham, la invitația lui Charles al III-lea, pentru funeraliile reginei

În Glasgow, mii de oameni s-au adunat pe treptele Galeriilor Buchanan pentru un miting și au scandat: „Tories, Tories, Tories! Afară, afară, afară!” și „Lucrătorii, uniți, nu vor fi niciodată învinși”.

Protestele au fost organizate și pe fundalul celei mai mari greve feroviare din Marea Britanie din ultimii zeci de ani.  Prețurile sunt de două ori mai mari decât iarna trecută, cu o creștere de 80% a facturilor la gaz și electricitate, deși prețurile fost plafonate de către guvern.

Printre cei care participă se numără susținătorii Don't Pay UK - un grup care încurajează cetățenii să-și anuleze debitările directe dacă guvernul nu oferă sprijin suplimentar familiilor.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net