Rafael Quintero, spaima FBI-ului, a fost prins! Cel mai căutat traficant de droguri s-a ascuns 8 ani

Rafael Quintero a fost cel mai căutat traficant de droguri, iar FBI-ul a încercat să îl găsească aproape un deceniu, stabilind chiar și o recompensă de 20 de milioane de dolari pentru persoana care ajută la găsirea lui. Bărbatul a fost eliberat din închisoare în urmă cu 8 ani și în tot acest timp a provocat haos.

rafael caro quintero webp

Faimosul traficant de droguri a ordonat răpirea și uciderea unui agent american antidrog în 1985 și apoi a fost condamnat la 40 de ani de închisoare. În anul 2013 a fost eliberat și apoi a declanșat un adevărat război cu cartelurile rivale. Rafael Caro Quintero (69 ani) a fost capturat de autoritățile mexicane în cursul zilei de 15 iulie.

S-ar putea să te intereseze și: Cine este Mihai Ionuț Păunescu, hackerul român arestat în Columbia la cererea FBI

Traficantul a fost găsit de un câine de căutare pe nume Max și se ascundea într-un tufiș, în orașul San Simon, din statul Sinaloa, a transmis marina din Mexic. În timpul misiunii s-a prăbușit un elicopter. Potrivit registrului național de arestare, Rafael Quintero a ajuns pe mâna forțelor de ordine în jurul prânzului, iar pe numele său fuseseră deja emise două mandate de arestare, precum și o cerere de extrădare din partea guvernului Statelor Unite ale Americii.

Rafael Caro Quintero a fost arestat după o operațiune amplă

Biroul procurorului general a declarat în cursul serii de 15 iulie că bărbatul va fi transportat la închisoarea de maximă securitate Altiplano, în apropierea capitalei Mexico City. Un scurt videoclip publicat de marina mexicană îl înfățișează pe Rafael Quintero, îmbrăcat în blugi, un tricou albastru ud și o jachetă largă khaki, iar doi agenți îl țineau strâns de brațe, ca nu cumva să scape din nou.

Află mai multe: Burt Lancaster era dependent de sex şi avea relaţii şi cu bărbaţi, dar şi cu femei. De ce a fost actorul anchetat de FBI

Traficantul a săvârșit o pedeapsă de 28 de ani, după ce instanța a anulat condamnarea de 40 de ani primită după ce a răpit și ucis, în 1985, un agent de la divizia antidrog din SUA. Rafael Quintero ar fi vrut să se răzbune pe agentul sub acoperire pentru că autoritățile au percheziționat ferma El Bufalo, de 1.000 de hectare, și au ars peste 10.000 de tone de marijuana. Drogurile s-ar fi vândut cu peste 150 de milioane de dolari.

Șef de cartel și vedetă Netflix, acum din nou deținut

Ca răzbunare, se zvonește că traficantul a ordonat răpirea agentului și a pilotului pe 7 februarie, la Guadalajara, iar trupurile lor au fost găsite o lună mai târziu, înfășurate în plastic, prezentând semne de tortură. De altfel, pe lângă uciderea lui Camarena, Caro Quintero ar fi cerut torturarea și uciderea a doi civili americani: un scriitor aspirant și un student la stomatologie.

Ți-am mai pregătit: Cameron Diaz, detalii despre tinerețea agitată! Cum a ajuns să transporte droguri în Mexic

După ce a scăpat din închisoare, în 2013, Rafael Quintero, fostul lider al cartelului Guadalajara, s-a întors la traficul de droguri și a avut parte de conflicte sângeroase în statul Sonora, situat în apropierea graniței de nord a Mexicului. Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a susținut că nu este interesat în traficanții de droguri și în reținerea lor, deopotrivă, căci preferă să evite violența.

L-a arestat pe Quintero la câteva zile după ce s-a întâlnit cu Biden, la Casa Albă. Din cauza cartelurilor mexicane au existat tensiuni între guvernul mexican și DEA, după ce a fost promulgată o lege care limitează operațiunile agenției americane pe teritoriul Mexicului. Rafael Caro Quintero este portretizat de actorul Tenoch Huerta Mejia în serialul „Narcos: Mexico”, de pe Netflix.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net