Româncă moartă în Marea Britanie, la 7 ore după ce a născut prin cezariană! Medicii sunt acuzați că au lăsat-o să moară

Ultima actualizare:

    Gabriela Pintilie avea doar 36 de aniFoto: BBC
Gabriela Pintilie avea doar 36 de aniFoto: BBC

Caz șocant în Marea Britanie! O româncă de 36 de ani a murit într-un spital din Marea Britanie, la câteva ore după ce a născut. Potrivit anchetatorilor, femeia nu ar fi primit suficient sânge în urma hemoragiei suferite. Femeia era stabilită în Grays, Essex.

Tragedia a avut loc anul trecut, însă cazul a ajuns în atenția presei britanice abia acum. Se pare că spitalul la care a născut românca a fost ținta scandalurilor în ultima vreme, conform BBC.

Familia româncei a dat în judecată maternitatea

Gabriela Pintilie a murit la șapte ore după ce a adus pe lume o fetiță prin cezariană, la Spitalul Universitar Basildon. Ea se afla la a doua naștere și ar fi pierdut șase litri de sânge în urma intervenției. Românca era programată să nască la sfârșitul pe 28 februarie anul trecut,  însă a avut parte de o naștere prematură. Bebelușul a venit pe lume cu trei zile mai devreme. În urma anchetei a reieșit că medicii au încercat să o convingă, timp de mai multe ore, să nască natural. A doua zi, au constantat că acest lucru este imposibil și i-au făcut cezariană. Imediat după naștere, Gabriela Pintilie a început să piardă sânge. Doctorii au operat-o din nou, însă nu au reușit să îi oprească hemoragia. La șapte ore după ce a adus pe lume o fetiță, românca s-a stins din viață. Copilul supraviețuit și este în afara oricărui pericol. Spitalul Universitar Basildon este anchetat în prezent pentru mai multe cazuri de acest gen.

Cazul româncei a ajuns în instanță. Chemat să depună mărturie, ginecologul Malcom Griffiths a declarat că, la o jumătate de oră de la naștere, femeia a pierdut 600 de mililitri de sânge, o cantitate considerată normală în cazul unei operații de acest gen. Apoi, româncă a mai pierdut doi litri de sânge, în doar 30 de minute.

Medicii i-au administrat două unități din grupa universală 0 de sânge și alte șase unități din grupa ei sangvină, dar fără să îi facă coagulante.

„Personalul medical nu știa că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela nu a primit toată cantitatea de sânge și nici coagulate”, a spus în instanță medicul Malcom Griffiths. Din cauza lipsei de comunicare între ,edici, alte două unități de sânge disponibile nu i-au fost administrate româncei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net