Rusoaică amendată cu 40.000 de ruble după ce a spus despre Zelenski că este un „tânăr frumos”. Cum a fost posibil

O rusoaică în vârstă de 70 de ani, Olga Slegina, care l-a numit pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski „tânăr frumos” anul trecut, a fost amendată cu 40.000 de ruble (490 de dolari) de către o instanță de la Moscova. 

Olga Slegina l-a numit pe președintele Volodimir Zelenski un „tânăr frumos” / Foto: Profimedia
Olga Slegina l-a numit pe președintele Volodimir Zelenski un „tânăr frumos” / Foto: Profimedia

Olga Slegina a fost acuzată de „discreditarea” armatei ruse și a primit o amendă de 40.000 de ruble (490 de dolari) pentru comentariile sale făcute pe 24 decembrie, anul trecut. Femeia ar fi vorbit cu o altă femeie din Odesa, Ucraina, care l-a numit pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski „un ciudățel”, dar care are „un fin simț al umorului”, la un centru de sănătate din Nalcik, lângă Georgia, în timpul cinei.

Trei zile mai târziu, Olga Slegina a fost abordată de un bărbat în haine civile în legătură cu comentariile făcute. El a spus că trei persoane au raportat-o la poliție cu declarații și a condus-o la secția de poliție. Potrivit autorităților, ea l-a „lăudat pe Zelenski”, printre care și aspectul acestuia.

Ea a fost interogată și rugată să semneze un document, pe care se pare că nu l-a putut citi corect din cauza cataractei. De asemenea, din cauza problemelor de sănătate, pensionara nu a putut participa nici la procesul ei, însă, judecătorul nu a considerat acesta un motiv întemeiat pentru a amâna ședința de judecată.

Vrea să depună o contestație

Într-o audiere a Tribunalului din Moscova, care a raportat că a durat doar cinci minute, pensionara a fost pusă sub acuzare în baza legilor de „cenzură de război”, introduse în martie 2022, pentru a oferi „amenzi administrative uriașe” persoanelor care au „discreditat” Forțele Armate Ruse și operațiunile sale.

Amendată cu echivalentul a aproape 490 de dolari, Olga Slegina intenționează să depună o contestație. Ea a fost reprezentată în istanță de un avocat al apărării de la OVD-Info, un proiect media independent rus pentru drepturile omului care vizează combaterea persecuției politice, potrivit tabloidului britanic DailyMail.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net