S-a aflat cine este românul arestat pentru incendierea autobuzului în timpul violențelor din Leeds. Acum se află în arest preventiv

Ultima actualizare:

Un cetățean român a fost acuzat sâmbătă pentru implicarea sa în tulburările care au avut loc la începutul săptămânii în suburbia Harehills din Leeds, Marea Britanie.

În timpul incidentului, o mașină de poliție a fost răsturnată și un autobuz a fost incendiat. Conform BBC, bărbatul a fost arestat.

Iustin Dobre, în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe Clifton Mount în Harehills, a fost acuzat de tulburare violentă a ordinii publice și incendiere premeditată care a pus viața în pericol, în legătură cu incendierea autobuzului, a declarat poliția.

Dobre a fost arestat preventiv și urmează să fie prezentat luni la tribunalul Leeds Magistrates' Court.

În paralel, poliția a arestat alte cinci persoane suspectate de implicare în tulburările violente. Acestea rămân în custodia poliției.

Inițial fuseseră arestate 4 persoane

Patru persoane, care au fost inițial arestate în legătură cu incidentele de joi, au fost eliberate pe cauțiune, în așteptarea unor investigații suplimentare, a informat poliția.

Autoritățile au anunțat că vor intensifica prezența poliției în zonă în următoarele zile. Imagini recente arată momentul în care un bărbat din Leeds incendiază un autobuz în timpul violențelor din noaptea de joi spre vineri.

În filmare, se observă cum bărbatul dă foc scaunului din autobuz, în timp ce martorii încearcă să-l oprească, avertizându-l că acțiunea sa este periculoasă.

Martorii violențelor din Leeds au vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, afirmând că "autoritățile engleze au greșit" și că "nu românii au fost cei care au incendiat mașinile".

În contextul scandalului major în care au fost implicați românii din Leeds, autoritățile britanice vor reanaliza cazul celor cinci copii români luați de acestea. Mai multe ONG-uri au determinat autoritățile să revizuiască dovezile disponibile.

Cinci suspecți au fost reținuți pentru incendierea autobuzului, dar niciunul dintre aceștia nu este român, deoarece românii nu au fost implicați în incendierea autobuzului sau în răsturnarea mașinii de poliție.

Contextul incidentului

Întrebată cum s-a ajuns la această situație, reprezentanta ONG-ului a explicat că totul a început în luna aprilie, într-o casă din Leeds unde locuiau trei familii de etnie romă, împreună cu aproximativ 10 copii.

O fetiță de 8 ani a luat în brațe un bebeluș pe care îl îndrăgea foarte mult. Când bebelușul s-a mișcat, l-a scăpat pe jos, dar nu a spus nimic nimănui. A doua zi, mama bebelușului a observat o umflătură pe capul copilului și l-a dus la spital.

Bebelușul a fost internat timp de două zile, deoarece medicul a constatat că avea o fisură craniană și a oferit recomandări medicale.

Medicul a alertat autoritățile, care au venit și au luat toți copiii în plasament social. Ulterior, au început și arestările. Primii au fost părinții, apoi bunicii și, în cele din urmă, copiii,” a explicat Banu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net