S-a înecat cu o clătită și a decedat după două zile. Povestea tragică a unui copil de 9 ani

Incident dramatic în timpul unei petreceri la o școală din Chamblay, departamentul Jura, din Franța. Un copil de 9 ani s-a înecat cu o clătită și s-a stins din viață la două zile, scrie Observatornews.ro.

Băiatul care s-a înecat cu o clătită se afla la o petrecere Foto: Pixabay.com
Băiatul care s-a înecat cu o clătită se afla la o petrecere Foto: Pixabay.com

În ciuda intervenției imediate a echipei didactice și a unui părinte, care au alertat rapid serviciile de urgență, băiatul a fost transferat la spitalul din Besançon cu un prognostic vital. Elevul a murit ulterior în urma unui stop cardiac.

Colegii băiatului sunt consiliați psihologic

Cursurile au fost menținute joi în școala unde a avut loc tragedia. Dimineață a fost înființată o unitate psihologică care va fi menținută „atâta timp cât va fi nevoie”.

Comunitatea municipalităților va oferi și sprijin psihologic elevilor și personalului după această tragedie. „Emoția este mare”, a declarat Philippe Brochet, primarul orașului Chamblay.

Au murit după ce s-au înecat cu mâncare

Ne amintim de culturistul Dallas McCarver care a murit, în 2017, la numai 26 de ani, după ce s-a înecat cu mâncare. Totodată, un bărbat din Slatina a decedat în 2020, înecat cu mâncare. Deşi în ajutor au venit două echipaje medicale, bărbatul a murit. Pacientul avea 68 de ani și a fost găsit în stop cardiorespirator. 

Și mai recent a fost cazul unei tinere de 24 de ani care a murit după ce s-a înecat. Totul s-a întâmplat în decembrie, anul trecut, când fata se afla la masă, împreună cu familia și cu început să respire cu dificultate. 

Ce să faci în caz de înec 

Cea mai eficientă metodă în cazul în care te îneci cu mâncare e manevra Heimlich, adică salvarea de la sufocare. Aceasta trebuie executată imediat după ce cuiva i-au pătruns în trahee sau în laringe alimente, iar persoana respectivă are senzaţie de sufocare. 

Dacă ţi se întâmplă acest lucru când eşti singur acasă, plasează-ţi pumnul deasupra ombilicului şi apasă-l puternic cu cealaltă mână. O altă modalitate ar fi să te apleci cu abdomenul peste spătarul unui scaun şi să comprimi până când iese dumicatul.

În cazul unui adult, poziţionează-te în spatele lui şi plasează-ţi un pumn în abdomenul acestuia, deasupra ombilicului. Prinde pumnul cu cealaltă mână şi trage în sus, apăsând abdomenul cu putere, încât să ridici picioarele victimei de pe sol. 

Dacă persoana care se îneacă este însărcinată sau obeză, cel mai indicat este să apeşi în zona pieptului şi nu a abdomenului, brusc, până elimină restul de mâncare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net