„Știa că se va sfârși așa”. Fost prieten al CEO-ul OceanGate, mărturii șocante după implozia submersibilului Titan

Un fost prieten apropiat al lui Stockton Rush, CEO-ul OceanGate, și unul dintre primii pasageri care au mers pe Titan a spus că acesta a conceput o „capcană pentru miliardari” și l-a acuzat că și-a ucis clienții.

Imagini din interiorul submersibilului Titan Foto: Profimedia
Imagini din interiorul submersibilului Titan Foto: Profimedia

Karl Stanley spune că a fost vorba despre o  „capcană pentru miliardari"

Karl Stanley susține că Stockton Rush a conceput o „capcană pentru miliardari" și l-a acuzat că și-a ucis clienții. Stanley a mărturisit pentru 60 Minutes Australia că Rush „știa cu siguranță că se va sfârși așa".

„La propriu și la figurat, a ieșit din scenă cu cea mai mare implozie. Și a fost ultima persoană care a ucis doi miliardari deodată și i-a pus să plătească pentru acest privilegiu," a mai spus Stanley. Karl Stanley a mai afirmat că Rush este dispus să-și riște viața lui și a clienților săi pentru a intra în istorie".

Tragedia ar fi putut fi prevenită 

 Karl Stanley și-a amintit cum a auzit zgomote puternice ca de împușcături, în timpul coborârii sale pe Titan cu Rush în 2019, în Bahamas. „Este un sunet al naibii când ești atât de departe sub ocean, într-o navă care a mai coborât atât de adânc o singură dată", a spus Stanley pentru 60 Minutes. 

El i-a spus lui Rush că exista un defect la carenă, însă Rush nu l-a crezut. În acest caz, tragedia, a explicat el, a fost atât prevenibilă, cât și inevitabilă. 

O animație a atins peste 8 milioane de vizualizări 

Un clip scurt, de doar puțin peste șase minute, a devenit viral după ce a oferit oamenilor câteva explicații suplimentare despre situația de atunci. 

În videoclip se arată cum submersibilul Titan a explodat și i-a ucis pe cei cinci bărbați aflați la bord. Contul de YouTube AiTelly a prezentat o animație grafică care arată cum a avut loc implozia, explicând cum și de ce submarinul a pierdut contactul cu nava-suport pe 18 iunie, la mai puțin de două ore după ce a plecat spre epava Titanicului, aflată la aproape 4.000 de metri adâncime, scrie unilad.com

.Câteva zile mai târziu, resturile sale au fost recuperate. S-a spus că submersibilul a suferit o „implozie catastrofală". Turiștii Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul său Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, dar și pilotul Marinei Franceze, Paul-Henry (PH) Nargeolet și CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, au murit toți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net