Timp de 34 de ani, un italian s-a prefăcut orb ca să încaseze pensia de handicap. Cum a fost prins

Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 84 de ani din Torino, Italia, s-a prefăcut orb timp de peste 30 de ani ca să primească de la stat pensie de handicap. În tot acest timp, a reușit să strângă în conturi o sumă fabuloasă. Poliția  a decis să-l plaseze autorităților judiciare pentru infracțiunea de înșelăciune calificată împotriva statului. Cum a fost prins?

S-a prefăcut că e orb timp de 34 de ani ca să primească pensie de handicap / foto: Pexels
S-a prefăcut că e orb timp de 34 de ani ca să primească pensie de handicap / foto: Pexels

Un bărbat în vârstă de 84 de ani din Torino, Italia, s-a prefăcut orb vreme de 34 de ani, timp în care a primit pensie de handicap lună de lună. Bineînețeles, după atâta timp în care totul i-a mers cum și-a dorit, bărbatului nici nu i-a trecut prin cap că autoritățile îi monitorizează fiecare mișcare.

Obligat să ramburseze toţi banii

Polițiștii l-au descoperit după ce au primit un pont potrivit căruia un italian care primeşte pensie de handicap se preface orb. Ulterior, timp de mai multe luni, aceștia l-au monitorizat atent și l-au demascat după ce au observat cum se plimbă singur pe stradă, fără niciun ajutor şi fără vreun instrument pentru nevăzători. Mai mult decât atât, se pare că italianul a fost văzut cum scotea bani de la bancomat fără nicio problemă. Oamenii legii au decis să-l plaseze autorităților judiciare pentru infracțiunea de înșelăciune calificată împotriva statului

Bărbatul a reușit să strângă în mod fraudulos în conturile sale suma de 90.000 de euro, care i-a fost confiscată preventiv. Dacă va fi găsit vinovat, va trebui să dea statului italian toți banii pe care i-a primit din indemnizaţiile de handicap în cei 34 de ani cât a pretins că este orb, potrivit observator.ro.

Inițial, italianul făcuse rost de o adeverință care arăta că suferă de probleme de vedere, iar după patru ani, s-a „constatat că era orb”. Doctorii oftalmologi care l-au declarat orb sunt implicaţi şi ei în ancheta poliţiei şi ar putea fi găsiţi vinovaţi.

Deși astfel de cazuri bizare au fost înregistrate inclusiv în România, mai șocant este atunci când cineva își ascunde o rudă moartă pentru a-i încasa pensia în continuare. Exemplu este cazul unei femei din Lugoj. În 2022, ea a primit 10 luni de închisoare cu executare, după ce le-a ascuns oamenilor legii faptul că mama sa decedase, pentru a încasa în continuare banii de pensie ai acesteia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
scortisoara jpeg
chili pepper 1783761 1280 jpg
athenee palace jpg
constantin si elena sfinti png
bullying 679274 1920 jpeg
caine jpg
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
image
actualitate.net
image
actualitate.net