Cea mai izolată casă din lume. În ce țară iubită de români se află și cum a fost construită

Cea mai izolată casă din lume este înfiptă pe versantul unui lanț muntos, la peste 2.700 metri altitudine. Numită Buffa Di Perrero, se crede că impresionanta colibă a fost construită cu mai bine de 100 de ani în urmă, în timpul Primului Război Mondial.

Buffa Di Perrero, cea mai izolată casă din lume / foto: Captură video
Buffa Di Perrero, cea mai izolată casă din lume / foto: Captură video

Buffa Di Perrero, cunoscută şi ca „cea mai izolată casă din lume”, se află în Munții Dolomiți, din Italia și este integrată complet în stânca înaltă. Situată la peste 2.700 de metri altitudine, se crede că impresionanta proprietate a fost construită cu peste 100 de ani în urmă, în timpul Primului Război Mondial, de soldații italieni. Aceștia au folosit materiale de construcție și obiecte transportate cu scări de frânghie și cărucioare improvizate.

Mica baraca ar fi fost locul unde s-ar fi odihnit, ar fi depozitat obiecte și de acolo ar fi avut un avantaj strategic asupra forțelor austro-ungare care se apropiau. Accesul către cabană se face doar pe o cărare periculoasă, numită „Cărarea de fier”, și are scări din oțel, trepte și cabluri atașate pentru zonele periculoase ale traseului.

Oferă o priveliște uluitoare asupra impresionantului lanț muntos Dolomiți

Cea mai izolată casă din lume a fost numită după un ofițer italian căzut la datorie în anul 1916, Maggiore Carlo Buffa Di Perrero. El a fost unul dintre comandanții trupelor alpine italiene care au luptat pe frontul dolomitic în timpul Primului Război Mondial. Buffa Di Perrero, care era considerată dărăpănată și „nelocuibilă” din cauza degradării, a fost restaurată la peste 100 de ani de la construirea sa. Proiectul a fost finalizat în septembrie 2021, după trei zile de muncă intensă în condiții dificile.

În prezent, cea mai izolată casă din lume este încă în mare parte inaccesibilă. Traseul până la cabană este la fel de dificil și, în general, doar exploratorii experimentați pun piciorul acolo. În orice caz, Buffa Di Perrero oferă totuși un bun punct de vedere pentru o priveliște uluitoare asupra impresionantului lanț muntos, iar istoria din spatele construcţiei face ca această casă izolată să fie un obiectiv turistic important al Munţilor Dolomiţi, relatează cespun.eu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net