Tom Hanks, dublat abuziv prin Inteligență Artificială. O versiune a lui creată prin AI apare într-o reclamă

Ultima actualizare:

Celebrul Tom Hanks și-a avertizat fanii, deloc puțini, peste 9,5 milioane pe rețeaua socială Instagram, că apare într-o reclamă, dar nu este el. Actorul a spus că imaginea este falsă și că a fost creată cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Sursă foto: Instagram/ Tom Hanks
Sursă foto: Instagram/ Tom Hanks

Mesajul lui Tom Hanks

Într-un mesaj postat pentru cei 9,5 milioan e de urmăritori pe Instagram, actorul a spus că imaginea sa a fost folosită fără permisiunea sa.

„ATENȚIE!!! Există un videoclip care promovează un plan dentar cu o versiune AI a mea. NU am nimic de a face cu asta!”, a scris Tom Hanks, pe contul lui de Instagram, iar mesajul apare peste o captură de ecran a unei imagini a lui din videoclip. Postarea are mesajele restricționate.

Tom Hanks se declarase „îngrijorat” de AI

Câștigătorul premiului Oscar își exprimase recent îngrijorarea cu privire la utilizarea Inteligenței Artificiale în filme și televiziune, deși nu s-a ferit să aprobe versiuni ale sale modificate digital în filme, potrivit The Guardian.

„The Polar Express” din 2004, un film animat realizat pe calculator, conținea o versiune CGI a lui Tom Hanks. De asemenea, a fost îmbătrânit în scenele din filmul „A man called Otto”, din 2022.

Vorbind cu comediantul britanic Adam Buxton la podcastul său, Hanks a spus despre AI că și-a dat seama că acest fenomen va lua amploare și că vor avea loc multe procese legat de folosirea imaginii prin AI. Actorul a spus că se consultă cu avocați, atât el cât și mulți alți colegi, pentru a cunoaște în ce măsură pot fi folosite imaginea și vocea prin inteligență artidicială.

Greva actorilor a început la câteva luni după greva scriitorilor cu revendicări privind salariile, dar și cu îngrijorări cu privire la utilizarea AI care ar putea genera asemănări neaprobate ale actorilor.

În filmul regizat de Robert Zemeckis „Here”, care urmează să fie lansat anul viitor, Tom Hanks va interpreta versiuni mai tinere ale personajului său folosind un instrument de la Metaphysic.

Compania de inteligență artificială a spus că poate crea „schimbări de fețe fotorealiste de înaltă rezoluție și efecte de eliminare a îmbătrânirii pe lângă spectacolele actorilor în direct și în timp real, fără a fi nevoie de compoziții suplimentare sau de lucrări VFX”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net