Roboții umanoizi, mai „reali” ca niciodată! Au făcut senzație la Conferința Mondială de Robotică

Roboții umanoizi au făcut spectacol la Conferința Mondială de Robotică de la Beijing, China, unde au fost prezentate cele mai noi tehnologii. Aceste mașinării au devenit tot mai greu de deosebit de oamenii reali și au învățat să converseze, să danseze și să reacționeze la fel ca noi.

Roboții umanoizi prezentați la Conferința Mondială de Robotică
Roboții umanoizi au devenit greu de deosebit de oamenii reali (Foto: Profimedia)

 Întâlnirea anuală de robotică a reprezentat o oportunitate pentru companiile tehnologice din China să își prezinte roboții umanoizi, dar și cei care imită animalele de companie, ce pot fi utilizați în spitale, fabrici sau chiar în casele oamenilor, relatează Euronews.

„Colectând și imitând expresiile faciale umane, roboții bionici pot prezenta emoții precum plăcere, bucurie, furie și tristețe, la fel ca oamenii”, a declarat Li Boyang, CEO EXROBOTS. Aceștia pot servi ca ghizi turistici și recepționieri și pot fi utilizați pe scară largă în educația copiilor, îngrijirea vârstnicilor și în alte situații, a mai spus Li.

Pisica bionică, ideală pentru copii și bătrâni

Pisica bionica, dezvoltată de Elephant Robotics
Pisica bionica, dezvoltată de Elephant Robotics (Foto: Profimedia)

Aproximativ 600 de roboți realizați de peste 160 de companii au participat la eveniment, care a avut loc între 17 și 20 august. Cei mai uimitori au fost roboții umanoizi cu module cu inteligență artificială, dar și pisica bionica, numită MetaCat, dezvoltată de Elephant Robotics, care poate fi un însoțitor perfect pentru bătrâni și copii. Felina dă din cap, își mișcă coada, se  întinde, miaună și toarce, atunci când oamenii o ating - exact ca o pisică reală.

Managerul Chen Jingwei a explicat că, pentru a imita experiența pisicilor în viața reală, compania a capturat și procesat mișcările a peste 100 de pisici pe baza unui cadru de învățare profundă, înregistrând și analizând unghiurile de mișcare, ritmul și direcțiile acestora. Astfel, pisicuța robot pare mai „vie”.

Companiile de tehnologie speră că roboții vor ușura viața oamenilor, preluând sarcinile grele și plictisitoare de la muncă și de acasă. Ei ar putea deveni, de asemenea, îngrijitori sau chiar parteneri romantici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net