Tunelul impresionant descoperit sub o bancă. Cum a fost evitat „jaful secolului”

Ultima actualizare:

Autorităţile argentiniene au evitat un „jaf al secolului” prin descoperirea întâmplătoare, joi, în San Isidro, o suburbie bogată la nord de Buenos Aires, a unui tunel sofisticat cu o lungime de aproximativ 220 de metri, săpat în direcţia băncii Macro.

Tunel săpat în apropiere de banca Macro din Argentina. August 2024
Tunelul are o adâncime de 3 metri (Foto: AFP)

Tunelul,  „mai complex decât cel al lui Chapo Guzmán”  

Acesta a fost găsit absolut accidental de un șofer care parcase în zonă, care a văzut o tijă metalică ieșită din stradă. Tunelul, săpat la trei metri sub pământ, are o structură densă din lemn și este echipat cu un sistem de ventilație și electricitate.

A fost contactată Poliția, iar șeful forței San Isidro, Alejandro Sánchez, a cerut personalului băncii să declanșeze alarmele și să verifice dacă au observat ceva suspect pe camere. Procuratura locală a dispus apoi săpătura, care a dus la descoperirea șocantă a tunelului.

După ce au forat 3,5 metri, autoritățile au găsit pasajul subteran, localizând în cele din urmă intrarea într-o magazie dezafectată la aproximativ 200 de metri distanță. S-a găsit și o mare cantitate de pământ care fusese îndepărtată cu ajutorul mașinilor de săpat, alături de alte echipamente aparținând potențialilor hoți. 

Tunelul are capătul la câțiva metri de banca Macro, relatează Buenos Aires Times. Anchetatorii estimează că săparea tunelului a durat între 6 şi 9 luni şi l-au descris drept „o operă de inginerie”, „mai complex decât cel al lui Chapo Guzmán”, lordul mexican al drogurilor care s-a folosit de un tunel pentru a evada din închisoare în 2015, conform News.ro. Este clar că cei care l-au săpat aveau în plan un jaf colosal. Până acum, poliţia nu a anunțat arestări în acest caz.

Acest caz amintește de celebrul jaf din 2006, din San Isidro

 Incidentul aminteşte de celebrul jaf din 2006 din acelaşi oraş, San Isidro, când o bandă de hoţi a furat aproape 19 milioane de dolari dintr-o bancă. Tâlharii au fugit printr-un tunel - săpat timp de un an ca parte a evadării lor - simulând în interior o îndelungată luare de ostatici. În timpul acestui jaf, care a fost subiectul unor cărţi, seriale TV şi filme, banda a folosit arme false şi a lăsat un bilet în seif: „Într-un cartier bogat, fără arme sau ranchiună, există doar bani şi nu dragoste”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, 28 septembrie, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bar james bond the 007 jpg
image png
printesa theodora grecia matthew kumar nunta gettyimages jpg
centrala jpeg
vin rosu jpg
image png
BeFunky collage (34) jpg
cavou tiberiu urdaneanu 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net