Un fost ministru afgan este acum curier pe bicicletă în Germania! Cine este Sayed Sadaat


    Sayed Sadaat a fost ministrul Comunicaţiilor în guvernul afgan
Sayed Sadaat a fost ministrul Comunicaţiilor în guvernul afgan

Sayed Sadaat a fost ministrul Comunicaţiilor în guvernul afgan înainte de a se muta în Germania în decembrie, în speranţa unui viitor mai bun. Acum el face livrări la domiciliu în estul oraşului Leipzig, potrivit Reuters.

El a mărturisit că cei de acasă l-au criticat pentru că a ales o astfel de slujbă, după ce a lucrat în guvern timp de doi ani, părăsind biroul în 2018. Dar pentru el, acum, o slujbă este doar o slujbă. 

„Nu am de ce să mă simt vinovat”, a declarat bărbatul în vârstă de 49 de ani cu dublă cetăţenie, afgană şi britanică. El a părăsit guvernul afgan din cauza neînţelegerilor cu cei din cercul preşedintelui. Speră ca alţi politicieni să-i urmeze, „lucrând cu publicul în loc să se ascundă”. 

Specializat în IT şi telecomunicaţii, Sadaat a încercat din răsputeri să-şi găsească în Germania un loc de muncă în aceste domenii, dar nu a reuşit, întrucât nu ştie limba germană. „Limba este cea mai importantă parte”, a spus el. Aşa că a început să o înveţe, având în fiecare zi un program de patru ore cursuri de germană şi apoi lucrează seara şase ore curier pe bicicletă, informează news.ro.

Povestea sa a căpătat mai mult interes după ce ţara sa a fost preluată de talibani. Familia şi prietenii săi vor de asemenea să plece, sperând să se poată urca într-unul din avioanele de evacuare sau să părăsească Afganistanul pe alte căi.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
infidelitate 0 jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
Sung Cho Captură Twitter png
image
image
image
image
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan