Suma uriașă cerută de un grup de asasini profesioniști. Ucigașii au comis peste 60 de crime la comandă

Ultima actualizare:

Poliția din Grecia a emis o declarație referitoare la capturarea unui grup de asasini profesioniști, căutați de Interpol, care au comis crime la comandă în Grecia. Grupul ar fi ucis la comandă aproximativ 60 de oameni. 

 Grupul ar fi ucis la comandă aproximativ 60 de oameni / foto: Pixabay
Grupul ar fi ucis la comandă aproximativ 60 de oameni / foto: Pixabay

După arestarea a șase persoane în Serbia și două în Spania în legătură cu două atacuri mortale în Vari și Corfu, purtătoarea de cuvânt a poliției grecești, Constance Demoglidou, împreună cu directorul de securitate al Attica, generalul-maior Fotis Dutis, au explicat modul în care autorii au fost identificați. Grupul a comis 60 de omucideri în întreaga Europă.

Membrii grupului au asasinat doi bărbați, în Slovenia

În special, conform declarațiilor guvernului, membrii grupului au asasinat doi bărbați din Slovenia, în vârstă de 44 de ani, în ianuarie 2020, în timp ce aceștia luau cina cu familiile lor într-o tavernă din Vari. Costul ordinului de asasinat a fost de 2 milioane de euro în total, conform informațiilor furnizate de poliția greacă. Din cei 39 de membri ai organizației, 17 sunt deja în închisoare, conform corespondentului ON AIR din Grecia, Silvia Stancheva.

În privința modului în care au operat în Grecia, aceștia au intrat în țară cu documente false, folosind rutele obișnuite ale traficanților de migranți. În același timp, au depus toate eforturile posibile pentru a-și acoperi urmele, transportând bani și arme.

Grupul, cunoscut sub numele de cod „Ithaca”, a fost dezvăluit de directorul Direcției de Securitate din Attica, Fotis Duitsis.

„Cele patru victime, cetățeni ai Muntenegrului și Serbiei, au fost asociate cu o organizație criminală cu sediul în Muntenegru și implicate în traficul de droguri la nivel mondial. Acestea erau căutate pe plan internațional - trei pentru înființarea unei organizații criminale și una pentru ucidere din culpă”, a explicat el.

Asasinii plătiți s-au mutat în Grecia, acum 10 ani

În 2014, această organizație criminală s-a divizat în două entități separate și rivale, după ce au pierdut 200 de kilograme de cocaină în Spania. Această situație i-a determinat pe cei patru să fugă în Grecia pentru a se proteja de o organizație rivală. Ei au trăit sub identități false în zonele Attica cel puțin din 2019.

O organizație adversă celor patru victime a colaborat cu alte două organizații puternice din Balcanii de Vest, trimițând treptat indivizi în Grecia pentru a identifica victime și a comite crime.

Fotis Duitsis a menționat că, la inițiativa părții elene, a fost formată o echipă de anchetă comună, care implică autorități sârbe și un grup Europol, sub numele de cod „Ithaca”, pentru a eradica grupul criminal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net