Veste bună pentru români: Anglia schimbă regulile de acces în țară

Vești bune pentru românii care vor să călătorească: regulile de testare și acces în Anglia s-au schimbat. De vineri, 7 ianurie, ora locală 4, persoanele peste 18 ani care au schema completă de vaccnare nu mai trebuie să prezinte niciun test la intrarea pe teritoriul țării și nici să intre în carantină.

Anglia permite călătorilor vaccinați să nu mai prenzinte teste negative la intrare foto: AFP
Anglia permite călătorilor vaccinați să nu mai prenzinte teste negative la intrare foto: AFP

Cei care sosesc în Anglia vor trebui să facă un test PCR pentru a confirma că sunt negativi, dar la două zile de când au ajuns în țară. De pe 9 ianuarie, însă, persoanele vaccinate pot să prezinte doar un test rapid, pentru care se va face rezervare în prealabil la o companie privată. Cele oferite gratuit de statul britanic nu sunt acceptate.  

Persoanele vaccinate care primesc un rezultat pozitiv în a doua zi sunt însă încurajate să facă un test PCR la stat și să se autoizoleze. 

Firmele de turism, nemulțumite de regulile actuale

Decizia vine după ce premierul Boris Johnson a avut o discuție cu reprezentații din industria turismului, care i-au spus că actualele reguli de testare și carantinare la venirea în Anglia nu au efect în lupta anti-Omicron. În plus, regulile descurajau oamenii să călătorească, de teama unor costuri suplimentare în condiții în care trebuiau să se izoleze.

Ministrul sănătății Sajid Javid a declarat că ”Pașii făcuți vor ușura accesul oamenilor în țară,protejând de asemenea publicul de virus”, în timp ce ministrul Transportului, Grant Shaps, a declarat că noile condiții vor face călătoritul ”mai ușor și ieftin pentru persoanele vaccinate și va ajuta industria turismului. Vrem să le oferim pasagerilor și companiilor mai multă certitudine”, notează gov.uk.

Persoanele nevaccinate, carantină zece zile și testare

Regulile din momentul de față pentru nevaccinați vor fi păstrate. Astfel, ei trebuie să facă două teste PCR, în ziua doi și ziua opt, și să stea în izolare zece zile. EI pot să cumpere un test PCR în ziua în cinci, iar dacă rezultatul este negativ, pot ieși din izolare.

Regulile actuale, care mai sunt valabile până vineri, spun că toți călătorii care au pe 12 ani, indifferent de gradul de imunizare, trebuie să aibă un rezultat negativ, prin testare PCR sau rapidă, obținut cu 48 de ore înainte de sosire. Persoanele vaccinate trebuie să plătească și un test PCR, la două zile de la sosire, și să se izoleze până primesc rezultatele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net