Veste de ultimă oră despre regele Charles al III-lea. Nimeni nu se aștepta!

Regele Charles al III-lea se pregătește să revină în lumina publică începând de marțea viitoare, în urma unei evoluții încurajatoare a stării sale de sănătate, potrivit anunțului făcut vineri de către Palatul Buckingham, citat de AFP și Reuters.

Regele Charles al III-lea își va relua îndatoririle publice / foto: Getty
Regele Charles al III-lea își va relua îndatoririle publice / foto: Getty

După o perioadă dedicată tratamentului și recuperării în urma diagnosticului de cancer, Majestatea Sa Regele se va reintegra treptat în activitățile publice, conform comunicatului emis de palat.

Evoluția stării de sănătate a regelui este stabilă

Evoluția sa medicală este considerată pozitivă de către medicii săi, aceștia fiind optimiști cu privire la procesul său de vindecare. Cu toate acestea, programul său public va fi adaptat pentru a minimaliza riscurile și pentru a facilita recuperarea.

În acest sens, în curând, Regele Charles va vizita împreună cu soția sa, Camilla, un centru de luptă împotriva cancerului, unde se vor întâlni cu echipe medicale și pacienți.

De asemenea, în agenda lor se află și o vizită de stat a cuplului regal britanic la sfârșitul lunii iunie, unde vor primi vizita împăratului Naruhito al Japoniei și a soției sale, împărăteasa Masako.

În ciuda acestor planuri, aparițiile publice ale regelui și reginei vor fi stabilite în funcție de recomandările medicale.

După anunțul diagnosticului de cancer în februarie, Regele Charles a anulat majoritatea angajamentelor publice oficiale, dar a continuat să îndeplinească anumite responsabilități într-un cadru restrâns, precum întâlnirile săptămânale cu prim-ministrul Rishi Sunak.

Cuplul regal le mulțumește celor care au fost alături de ei

În timp ce se apropie de prima aniversare de la încoronarea sa, atât regele, cât și regina Camilla, sunt recunoscători pentru sprijinul și urările primite din întreaga lume în fața momentelor dificile pe care le-au traversat în ultimul an.

În februarie, Palatul Buckingham a anunțat diagnosticul de cancer al regelui Charles, identificat în timpul unei intervenții chirurgicale la prostată, cu câteva zile înainte de aceasta. Ultima sa apariție publică notabilă a fost pe 31 martie, când a participat la ceremonia religioasă de Paști la capela Saint-George din domeniul regal Windsor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net