Insipirată de Regele Charles al III-lea, Regina Margareta a luat o decizie importantă. Ce se întâmplă cu reședința de la Săvârșin

Ultima actualizare:

Regele Charles și regina Margareta au legat o prietenie strânsă încă din copilărie, iar în prezent, în calitate de conducători ai Caselelor Regale din țările lor, își împărtășesc și se inspiră reciproc din viziunile și acțiunile lor.

Charles și Margareta au crescut împreună / foto: arhiva
Charles și Margareta au crescut împreună / foto: arhiva

Regele Charles al III-lea este cunoscut pentru pasiunea sa pentru natură, frumusețe, tradiții și patrimoniu cultural. A încercat să protejeze și să promoveze aceste valori oriunde și-a dus drumul, inclusiv în România, unde a descoperit un paradis neașteptat, cu care nu spera să se întâlnească în Europa.

Charles este fan al vieții sănătoase, în mijlocul naturii

În calitate de naturalist dedicat, suveranul Marii Britanii a încercat să exemplifice frumusețea vieții în mijlocul naturii la Highgrove Cottage, demonstrând cât de important este să trăiești în armonie cu mediul și să conservi biodiversitatea. În România, la Viscri, a încurajat redescoperirea și aprecierea tradițiilor.

Același spirit pare să domine și la Castelul Balmoral, o reședință regală îndrăgită de regretata sa mamă, Regina Elisabeta a II-a. Acest loc a devenit un centru al reuniunilor familiale, fie pentru sesiuni de vânătoare, vacanțe de vară sau sărbători anuale.

Acum, porțile Castelului Balmoral sunt deschise și pentru public, urmând exemplul deschis de Highgrove Cottage cu câțiva ani în urmă.

În România, Regina Margareta a preluat și pus în practică ideea Regelui Charles

În România, regina Margareta a preluat această abordare și a transformat Castelul Săvârșin, o reședință preferată a Regelui Mihai, într-un punct de referință pentru Casa Regală română. Acesta a devenit locul preferat pentru reuniunile familiale și sărbători, înconjurat de un parc regal restaurat la gloria de altădată, sub îndrumarea Reginei Maria.

Cu o istorie bogată și o atmosferă specială, Castelul Săvârșin poate fi considerat un echivalent al Balmoralului în România. Inspirată de vărul său, Regele Charles al III-lea, regina Margareta a decis să deschidă domeniul Săvârșin pentru public, urmând aceeași filosofie de accesibilitate și promovare a valorilor regale, potrivit OK Magazine. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net