Veste mare pentru români. Vor călători în Turcia doar cu buletinul. Data stabilită

Ultima actualizare:

Cetăţenii români care vor călători de acum încolo în Turcia nu mai au nevoie de pașaport. Vizitele se pot face doar în baza cărții de identitate cu condiția ca perioada să nu fie mai mare de 90 de zile, potrivit unui decret semnat de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Premierul Marcel Ciolacu se află într-o vizită oficială în Akara, iar aceasta era una dintre solicitări.

Ce prevede decretul semnat de președintele Turciei

image

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a semnat marți, 21 mai, un decret prezidenţial, în contextul vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Ankara, prin care românii vor intra în Turcia doar cu buletinul.

Decretul prezidențial a fost publicată în Monitorul Oficial al Turciei și este acum în vigoare. Iată ce prevede:

„Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii. și protecție internațională”, se arată în decretul publicat în Monitorul Oficial al Turciei.  

Decizia va intra în vigoare după data de 1 iunie.

image

Premeirul Marcel Ciolacu, la Ankara cu 11 miniștri

Premierul Marcel Ciolacu a fost primit, luni, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara.

Şeful Executivului se află marţi într-o vizită oficială în Turcia, la invitaţia preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan, însoţit de o delegaţie de miniştri.

Guvernele de la București și Ankara au negociat în ultima perioadă mai multe acorduri, printre care și cel care prevede ca cetățenii români să nu mai aibă nevoie de pașaport atunci când merg în Turcia.

Ciolacu se află la Ankara cu o delegație de 11 miniștri. Ar urma să fie încheiate și alte acorduri sau să fie purtate noi negocieri în domenii precum securitate socială, IMM-uri, turism sau urbanism.

Anul trecut, România și Turcia au avut schimburi comerciale în valoare de peste zece miliarde de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net