VIDEO Cine este turistul care și-a scrijelit numele pe zidul Colosseumului. Riscă 5 ani de închisoare

Ultima actualizare:

Autoritățile din Roma au răscolit metropola timp de patru zile în căutarea turistului care și-a scrijelit numele pe Colosseum. Acesta a fost identificat după imaginile filmate de un alt turist care l-a surprins chiar în timp încrusta numele pe peretele celebrei construcții antice, cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman.

image

După 4 zile de căutări, poliția italiană l-a identificat pe bărbatul al cărui gest a oripilat internetul. Autoritățile au stabilit că cel care și-a zgâriat numele pe un perete al Colosseumului este din Bristol, Anglia.

În imaginile postate pe internet apare un tânăr îmbrăcat într-o cămașă albastră cu flori, foarte concentrat să scrie pe clădirea istorică, veche de 2000 de ani, numele lui și al iubitei sale. 

Martorul care l-a filmat a postat imaginile pe Youtube

Turistul care a surprins imaginile le-a postat pe youtube, iar la descriere a scris „Un nemernic de turist îşi sculptează numele pe Colosseumul din Roma”.

Filmarea a devenit virală fiind distribuită masiv pe rețelele sociale, alertând în cele din urmă poliția despre incident.

Poliția nu a dat publicităţii numele suspectului, dar inscripția – „Ivan + Hayley 23” – oferă indicii, scrie The Guardian.

Potrivit presei italiane, Ivan este instructor de fitness şi locuiește în Bristol.

Poliția va trimite o notificare la adresa de domiciliu a suspectului, informându-l că este investigat, la fel și prietena lui.

Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă o amendă de cel puțin 15.000 de euro și o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani.

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, a mulțumit poliției pentru identificarea presupusului autor al „actului necivilizat și absurd comis la Colosseum”.

„A fost un act care i-a jignit pe cei din întreaga lume care apreciază valoarea arheologiei, monumentelor și istoriei”, a spus el, citat de The Guardian.

„Acum sper că justiția își va urma cursul prin aplicarea riguroasă a legilor.”

Nu este prima dată când Colosseumul este astfel agresat în ultimii ani. În septembrie 2020, un bărbat de 32 de ani din Irlanda a fost prins folosind un vârf de metal pentru a-și sculpta inițialele într-un stâlp de la primul nivel al monumentului. El a fost arestat și acuzat de deteriorarea unui monument istoric.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net