VIDEO Cum arată Bursa de Diamante. Clădirea, care îți taie respirația, umilește Pentagonul

Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire de birouri din lume, loc pe care l-a ocupat timp de 80 de ani. Aceasta a fost detronată de o alta care se află în India. Este vorba de Bursa de Diamante, o construcție terminată recent și care este absolut impresionantă. Imagini cu construcția fabuloasă au fost prezentate în exclusivitate de CNN.

Foto: Captură video CNN
Foto: Captură video CNN

Orașul belgian Anvers poate fi cunoscut drept centrul mondial de comerț cu diamante, în timp ce majoritatea pietrelor brute sunt extrase în Rusia sau Africa. Dar la aproximativ 240 sde kilometri nord de Mumbai, capitala Indiei, se află o capitală de bijuterii mai puțin cunoscută: Surat. Aici, sunt tăiate aproximativ 90% din toate diamantele planetei.

Clădirea are o suprafață de 7,1 milioane de metri pătrați

Recent, în orașul din statul Gujarat, a fost finalizată o clădire record care găzduiește industria sa mamut.

Foto: Instagram/ @surat_diamond_bourse
Foto: Instagram/ @surat_diamond_bourse

Surat Diamond Bourse, recent deschisă, este considerată o „destinație unică” pentru peste 65.000 de profesioniști în diamante, tăietori, lustruitori, comercianți.

Clădirea are 14 etaje și este dispusă pe nouă structuri dreptunghiulare.

Arhitecții centrului comercial spun că aceasta se întinde pe o suprafață de peste 7,1 milioane de metri pătrați, ceea ce ar însemna că a depășit Pentagonul ca cea mai mare clădire de birouri din lume.

Clădirea a fost construită în 4 ani

Dacă vă întrebați cât au durat lucrările la fabuloasa construcție, probabil răspunsul o să uimescă. Patru ani au fost suficienți pentru constructori să finalizeze ceea ce azi este ea mai mare clădire de birouri din lume. Și ar fi terminat5-o mai repede dacă pandemia nu ar fi îngreunat lucrările.

Este de așteptat, ca Bursa de Diamante din Surat să se deschidă oficial la sfârșitul acestui an de către prim-ministrul indian Narendra Modi, care s-a născut în Gujarat.

Fotografii noi, distribuite exclusiv cu CNN, oferă o privire asupra podelelor de marmură și a atriumurilor pline de lumină, care conectează peste 4.700 de spații de birouri, care pot fi și mici ateliere pentru tăierea și lustruirea diamantelor.

Proiectul, care a costat 388 de milioane de dolari are 131 de lifturi, precum și facilități de luat masa, retail, wellness și conferințe pentru lucrători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net