VIDEO Gestul fatal al șoferului unui autobuz care a dus la moartea a 29 de oameni

Tragedia a avut loc în sudul Mexicului, iar cifrele oficiale arată cel puțin 29 de morți și 19 răniți. Printre cei care și-au pierdut viața este și un copil de un an, informează France24. Pe internet a ajuns o filmare a ultimelor secunde înainte de prăbușirea autobuzului într-o râpă adâncă. Imaginile au fost înregistrate de camera video din cabina conducătorului auto care a surprins gestul bărbatului înainte de producerea uriașei tragedii.

image

Autobuzul s-a prăbușit într-o râpă din sudul Mexicului miercuri dimineață, în jurul orei locale 6:30, ucigând cel puțin 29 de persoane și rănind alte 19, potrivit oficialilor de stat.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Un număr mare de salvatori a ajuns la fața locului pentru a căuta supraviețuitori. 19 oameni au fost transportați la spitale, iar anchetatorii au numărat 29 de pasageri morți în urma prăbușirii autobuzului.

Secunda fatală care a dus la tragedie a fost filmată

La scurt timp de la accident, pe rețelele sociale au apărut imagini din cabina șoferului, în timp ce acesta era în mers.

Pe imagini se observă cum șoferul se întinde peste scaunul din dreapta sa ca să ia ceva. Este momentul în care alunecă și cade între scaune. Încearcă să se redrese în timp ce ține volanul cu disparare, însă nu reușeșete.

Camera video surprinde și momentul în care autobuzul începe să se dezmembreze din cauza impactului puternic cu solul în timp ce se prăbușeșete în râpa adâncă de 25 de metri.

12 ore au durat operațiunile de salvare

Accidentul a avut loc în dreptul orașului Magdalena Penasco, potrivit Jesus Romero, ministrul de interne al statului. Echipele de intervenție au ajuns rapid la fața locului, iar operațiunea de salvare a durat circa 12 ore.

Cifrele pe care le avem la 12 ore de la începutul lucrărilor de salvare sunt 29 de persoane morți și 19 rănite”, a declarat procurorul de stat Bernardo Rodriguez Alamilla .

Imaginile de la fața locului au arătat autobuzul pe fundul râpei, distrus după ce s-a izbit de o stâcă.

Cincisprezece femei au murit, două dintre ele în timp ce primeau îngrijiri medicale la fața locului, precum și 13 bărbați și un copil, au anunțat oficialii.

Cel puțin șase dintre răniți sunt în stare foarte gravă.

Autobuzul, operat de o companie locală de transport, a părăsit capitala Mexico City marți seara și se îndrepta spre orașul Santiago de Yosondua, au declarat autoritățile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net