VIDEO Ireal ce se întâmplă în Italia. Grindină cât mingea de tenis, peste 110 oameni răniți și mai multe case distruse

Italia suferă. După ce nordul Italiei a fost devastat de inundații istorice în urmă cu o lună, iar sudul suferă acum din cauza unui val de căldură impresionantă, nordul se confruntă cu un fenomen extrem nemaivăzut până acum. O furtună puternică a lovit regiunea Padova, iar grindina care a căzut a avut dimenisuni impresionante, cât o minge de tenis. Peste 100 de oameni au fost răniți, case și mașini distruse.

image

Cel puțin 110 persoane au fost rănite în timpul unei furtuni inscate dintr-o dată și care a adus grindină de mărimea unei mingi de tenis, cu diametrul de până la 10 centimetri, în nordul Italiei, scrie CNN.

Serviciile de urgență au răspuns la peste 500 de solicitări de ajutor din cauza daunelor materiale și a vătămărilor corporale suferite în timpul furtiunii de o intensitate neașteptat de mare, a declarat protecția civilă regională din Veneția.

Imaginile par ireale

Europa a cunoscut schimbări dramatice ale vremii în acest an, iar Italia este bulversată de fenomenele extreme care s-au abătut asupra ei. Imaginile surprinse cu ploaia de grindină uriașă au făcut înconjurul lumii.

„Valul de vreme rea, după ce a afectat regiunile noastre muntoase, a lovit acum și câmpiile, provocând răni unor oameni”, a spus primarul din Veneția, adăugând că majoritatea rănilor au fost cauzate de geamuri sparte, dar și de alunecările pe grindină.

Ca după război 

După furtună, zona afectată arăta ca după război. Geamuri sparte, copaci căzuți, mașini distruse.

Muncitorii au îndepărtat sticla de la ferestre sparte și au tăiat copacii prăbușiți în timpul furtunii.

Un bărbat de 53 de ani care mergea cu bicicleta a murit în timpul furtunii. Soția lui care a venit în urma lui cu mașina nu l-a putut evita când acesta , dezechilibrat de vânt a căzut în fața mașinii, relateazp Sky24.

În prezent, Italia, Spania și Grecia se confruntă cu o căldură necruțătoare.

Societatea Italiană de Meteorologie a numit cel mai recent val de căldură Cerberus după monstrul cu trei capete, gardian la porțile Iadului, în Infernul lui Dante.

„Pământul are o febră mare și Italia o simte direct”, a declarat pentru CNN Luca Mercalli, șeful Societății de Meteorologie Italiană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net