VIDEO. Record mondial în război. Momentul în care un lunetist ucrainean ucide un soldat rus de la 4 km

Ultima actualizare:

Noul record mondial a fost stabilit de un lunetist al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) care a ucis un soldat rus de la distanța de 3,8 kilometri, relatează Newsweek. Vechiul record fusese stabilit în 2017, când un lunetist al forțelor speciale canadiene a tras un foc letal de la distanța de 3.540 de metri în Irak, iar în 2009, lunetistul britanic Craig Harrison a ucis în Afganistan un luptător taliban de la 2.475 metri distanță.

Lunetist din armata ucraineană. Sursă foto: X
Lunetist din armata ucraineană. Sursă foto: X

Arma este denumită „Stăpânul orizontului”

Un trăgător de elită ucrainean a nimerit o țintă aflată la aproape patru kilometri distanță, anunță serviciul de securitate de la Kiev.

Pe rețelele sociale s-a răspândit o înregistrare video care pare să redea lovitura-record a trăgătorului ucrainean. Recordul a fost stabilit cu o pușcă de producție internă, denumită "Stăpânul orizontului", a menționat serviciul.

„Lunetistul SBU a stabilit un nou record mondial. El a nimerit un soldat rus de la o distanţă incredibilă. Lunetiștii SBU schimbă regulile din lumea lunetiștilor, demonstrându-și abilitatea de a acționa eficient de la distanțe fantastice", a transmis serviciul ucrainean de securitate într-un comunicat.

World record! 🏆SBU sniper killed a Russian soldier from a distance of 3.8 km!He shot from the Ukrainian "Horizon's Lord" rifle. The previous record was 3,540 meters. pic.twitter.com/xS5kderqZk

— MAKS 23 👀🇺🇦 (@Maks_NAFO_FELLA) November 18, 2023

SBU a precizat că lovitura care a depășit recordul anterior cu aproximativ 260 de metri a fost reușită cu o pușcă de producție internă.

„Lunetiștii SBU schimbă regulile din lumea lunetiștilor, demonstrându-și abilitatea de a acționa eficient de la distanțe fantastice", a mai transmis SBU.

Ucraina se îndreaptă spre a 21-a lună de război de la invazia Rusiei, în februarie 2022. Deși a fost considerat în mare parte un război de artilerie, lunetiștii au jucat un rol cheie pe câmpul de luptă.

Operațiunile trăgătorilor de elită au contribuit la respingerea ofensivei ruse în primele săptămâni ale invaziei, când lunetiştii au eliminat ofițeri importanți din armata rusă, stârnind confuzie și teamă în rândurile trupelor ruse. Tacticile ucrainenilor au fost analizate de experții NATO pentru pregătirea în caz de invadare de către Moscova a teritoriului alianței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net