Zelenski a înfuriat Rusia cu un mesaj imprimat pe tricou. L-a numit „mizerabil”

Ultima actualizare:

Zelenski a avut o apariție video cu care a făcut vâlvă în lume și a provocat comentarii intense în special la Moscova. El a purtat un tricou pe care era imprimat un mesaj legat de Rusia, însoțit de o hartă. El a adaptat un slogan american. În timp ce Occidentul a apreciat gestul lui Zelenski, Rusis l-a numit pe președintele ucrainean „mizerabil”,  

Mesajul de pe tricoul lui Zelenski

Volodimir Zelenski la Universitatea Națională de Apărare din Kiev FOTO PROFIMEDIA

Zelenski îl tachinează pe Putin purtând un tricou cu sloganul „Make russia small again” în timpul unei înregistrări video în care s-a adresat națiunii și a mulțumit totodată tuturor celor care ajută Ucraina.

Președintele Volodymyr Zelensky, l-a ironizat pe Vladimir Putin purtând un tricou cu mesajul „make russia small again” („Să facem Rusia mică din nou”), scrie The Independent.

În mesajul său adresat națiunii, Zelenski a mulțumit și tuturor celor care sprijină Ucraina spunând: „Mulțumesc tuturor celor care ajută. Trăiască toți cei care luptă pentru Ucraina! Slavă Ucrainei!”.

Cei care au urmărit filmarea, au observat rapid tricoul negru al președintelui cu sloganul scris cu litere roșii și albe.

Mesajul de pe tricou a transmis mai mult decât cuvintele

image

Textul era însoțit de o hartă a cnezatului Moscovei din 1462, înainte de extinderea teritorială majoră sub Ivan al Treilea, primul lider moscovit care și-a luat titlul de țar.

Prin acest mesaj, Volodimir Zelenski sugerează că tot ce a ocupat Rusia în ultimii 560 de ani nu îi aparține și transmite ideea că Rusia ar trebui să renunțe la pretențiile sale teritoriale.

Reacția Rusiei

Reacția Ministerului rus de Externe a venit imediat. Oficialii Ministerului rus de Externe l-au numit pe Zelenski „mizerabil,” într-o postare pe rețeaua socială X. Ei au interpretat mesajul ca fiind o insultă la adresa identității și istoriei rusești.

„Mic ca ce? URSS? Imperiul Rus? Oh, m-am prins! Ca Rusia kieveană. Pentru asta avem nevoie de Kiev. ”, a scris purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zakharova, pe X.

Rămâne de văzut cum va fi primită adaptarea sloganului „Make America Great Again” sub forma „Make Russia Small Again” din partea lui Donald Trump și a susținătorilor săi.

În timp ce unii americani ar putea vedea mesajul ca o adaptare inventivă, istoria lui Trump de admirație față de președintele rus Vladimir Putin și critica sa la adresa sprijinului SUA pentru Ucraina ar putea influența percepția sa asupra acestui gest, scrie Bussines Insider.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tunel subteran shutter descopera1221 1024x683 webp
Ora de iarna FOTO Shutterstock jpg
padure pixabay jpg
beyonce kamala jpg
mihaela bilic facebook jpg
Pasarela Gelu FOTO Primaria Timisoara jpg
acc pod victima jpg
casierie banca jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net