Mobilizare impresionantă pentru răniții de la Crevedia. Românii au donat masiv sânge

Ultima actualizare:

Colegiul Medicilor București a lansat un apel la donare de sânge pentru victimele exploziilor de la Crevedia, în județul Dâmbovița. Aproape 60 de oameni au fost răniți în deflagrațiile puternice, iar dintre aceștia peste 40 sunt pompieri. „E nevoie de trombocite” a fost strigătul medicilor, iar românii s-au mobilizat imediat.

image

900 de români au donat sânge

Duminică dimineață 24 de centre de transfuzie sanguină din România s-au deschis duminică în regim de urgență, iar angajații au fost chemați de acasă la serviciu pentru a colecta sânge care să ajungă la victimele exploziei de la Crevedia. Numărul românilor care au răspuns apelului este impresionant.

367498768 680450227437482 3282529601653132920 n jpg

Până la ora 13.00 aproximativ 900 de persoane au donat sânge la centrele de transfuzie deschise duminică, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că sistemul medical al instituţiei susţine campania publică de donare de sânge în sprijinul victimelor exploziilor de la Crevedia.

image

„Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat astăzi, 27 august, deschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină col. prof. dr. Nicolae Nestorescu începând cu ora 12,00, iar de mâine, 28 august, Centrul va fi deschis începând cu ora 7,00. De asemenea, din dispoziţia Direcţiei medicale a MApN, Centrul a transmis încă din cursul acestei dimineţi reprezentanţilor DSU dozele de sânge şi derivatele acestuia aflate în stocuri, ca urmare a colectelor mobile desfăşurate în cursul săptămânii trecute, fiind în măsură să asigure, la nevoie, necesarul de sânge pentru victimele rezultate în urma exploziilor de la Crevedia", se arată într-un comunicat al MApN.

Donatorii sunt sfătuiți să se programeze online

Conform aceleiaşi surse, pacienţii afectaţi de explozii vor avea nevoie de sânge pentru o perioadă îndelungată, ceea ce impune eşalonarea în timp a activităţilor de donare.

Donatorilor li se recomandă să se programeze online, accesând https://ctsprogramari.mapn.ro/public/ sau telefonic, apelând numerele 021.319.30.51 - 60, pentru a stabili ziua şi intervalul orar în care să se prezinte la sediul Centrului.

„Programarea este necesară pentru a evita aglomerarea liniilor de recoltare şi a permite procesarea şi testarea în condiţii optime a cantităţilor de sânge donat", se mai menţionează în comunicat.

Centrele de transfuzie sanguină au fost deschise în 24 de judeţe şi Bucureşti, pentru ca cetăţenii să poată veni în sprijinul victimelor exploziei de la Crevedia, a informat Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net