Mocnește un scandal. Un cartier cu blocuri de 14 etaje va răsări lângă Lacul Morii. Oamenii se opun

 Un cartier rezidențial uriaș, cu blocuri de 14 etaje, aproximativ 3000 de locuințe, se pregătește să fie ridicat în zona Lacului Morii, din Sectorul 6 al Capitalei, potrivit unor planuri urbanistice puse în dezbatere publică de Primăria Sectorului 6, transmite HotNews. Proiectul a fost inițat încă din 2013 în baza unei documentații de urbanism aprobate de Consiliul General și care permite acolo construirea unor turnuri cu 35 de etaje. Cetățenii din zonă se opun proiectului, iar primarul Ciprian Ciucu îndeamnă consilierii PNL să nu voteze acest proiect.

Terenul vizat pentru cartierul cu blocuri de 14 etaje Foto: Google Maps/ via HotNews
Terenul vizat pentru cartierul cu blocuri de 14 etaje Foto: Google Maps/ via HotNews

Proiectul are trei faze ce construcție

În luna decembrie, Primăria Sectorului 6 a pus în dezbatere publică trei Planuri Urbanistice de Detaliu prin care proprietarii cer permisiunea Consiliului Local Sector 6 de a construi un cartier rezidențial uriaș, cu blocuri de 14 etaje, în total aproape 3.000 de unități locative, între Lacul Morii și străzile Pomilor/Dudului. Proiectul este împărțit în trei faze, pentru fiecare fază fiind făcut câte un plan urbanistic de detaliu:

Faza I - pe o bucată de teren de 22.434 mp. Beneficiarul - Lacul Morii Residence SRL - dorește să construiască două blocuri de 14 etaje, două de 11 etaje, unul de zece etaje și două de 7 etaje, unul de 4 etaje și unul de 3 etaje, toate cu parcări la subsol. În total, 570 de unități locative și 745 de locuri de parcare.

Faza II - pe o bucată de 19.216 mp. Beneficiarul - Royal Spain Imobiliare - dorește să construiască: două blocuri de 14 etaje, 4 blocuri de 11 etaje, două de 7 etaje și unul de 4 etaje. În total, 705 unități locative cu 1.000 de locuri de parcare.

Faza III - pe o bucată de teren de 76.144 mp. Beneficiarul - Royal Spain Imobiliare - dorește să construiască: patru blocuri de 14 etaje, 7 blocuri de 11 etaje, 4 blocuri de 10 etaje, două de 7 etaje, două de 4 etaje plus două clădiri cu două, respectiv 3 etaje care vor adăposti creșă/grădiniță și școală. În total, peste 2.400 de unități locative cu peste 3.800 de locuri de parcare.

Pentru toate cele trei PUD-uri proiectant este firma S.C. Vego Design Expertise SRL.

Oamenii se opun. Primarul spune că proiectul este inoportun

Zona care ar urma să fie ocupată de cartierul rezidențial este una de case, cu străduțe înguste. Oamenii se opun acestui proiect și spun că un ansamblu rezidențial de asemenea dimensiune generează trafic.

Proiectul cu blocuri de 14 etaje. Foto: HotNews
Proiectul cu blocuri de 14 etaje. Foto: HotNews

Primăria Sectorului 6 a dat aviz de urbanism favorabil pentru cele trei proiecte, însă decizia finală aparține Consiliului Local, care poate să aprobe sau să respingă proiectul pe motiv de oportunitate.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că aceste proiect este inoportum pentru zona respectivă.

„Un proiect cu câteva mii de apartamente este inoportun în acea zonă, atât din punct de vedere ecologic, cât și în ceea ce privește aglomerarea Căii Giulești, care este și așa supraaglomerată. Mai mult, pune presiune pe rețele edilitare subdimensionate.

Mă astept ca în ședința de Consiliul Local membrii PNL Sector 6 să nu voteze acest PUD. Am serioase semne de întrebare cum se dau avizele aferente acestui proiect de către avizatorii PMB”, a spus Ciucu, potrivit Hotnews.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
bani jpg
flori jpeg
bani jpeg
Valea Oltului pe unde va trece Autostrada Sibiu Pitești în zona Cornetu Vâlcea Foto Daciana Stoica jpg
supermarket jpeg
pensie jpeg
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net