Naștere record la o fermă din Cugir. Câți viței a adus pe lume o văcuță din rasa Holstein

Ultima actualizare:

Un eveniment rar a avut loc la o fermă din România. O văcuță din rasa Holstein a făcut o mare surpriză fermierilor din Cugir. Ea a fătat singură, însă cu totul neașteptat a fost numărul vițeilor pe care i-a adus pe lume. Se întâmplă foarte rar ca o văcuță să fete doi viței, însă cea de la Cugir a adus pe lume patru.

Eveniment rar și spectaculos

1 vaca jpg jpeg

O văcuță din rasa Holstein a adus pe lume patru viţei, un eveniment extrem de rar, cu șanse de una la 100.000 de nașteri, potrivit experților citați de Ziarul Unirea.

Pe văcuța eroină o JoJo, are șase ani şi este din rasa Holstein. Vițeii au rezultat din montă naturală, nu prin însămânțare artificială, au explicat fermierii de la Cugir care au spus că au mai văzut cazuri în care văcuțele au fătat câte doi viței, însă de data aceasta, în premieră, JoJo a reușit să aducă pe lume patru viței frumoși și sănătoși.

Văcuța JoJo a fătat singură

Dimineaţa când am venit la fermă, ea era deja fătată cu doi masculi lângă ea, iar vițelele la un metru şi ceva mai încolo. S-a ridicat singură în picioare, iar acum sper să-şi revină.”, a povestit Mihaela Gherman, fermier la Cugir pentru Observator.

Vițeii au aproximativ între 30 și 35 de kilograme și sunt hrăniți cu biberonul. Micuţii nu au primit încă un nume. Totuşi, îngrijtorii lor s-au gândit să-i boteze cât de curând.

O vacă din rasa Holstein a născut patru viței, la o fermă din județul Alba. Foto: Ziarul Unirea
O vacă din rasa Holstein a născut patru viței, la o fermă din județul Alba. Foto: Ziarul Unirea

O dată la 100.000 de nașteri

Astfel de fenomene sunt extreme de rare. În opinia specialiştilor şansele ca un astfel de fenomen să se întample este de una la 100.000.

Fătarea multiplă este cu atât mai remarcabilă având în vedere că vacile din rasa Holstein dau cea mai mare producție de lapte în România.

Hrana de calitate și condițiile optime de trai sunt esențiale pentru a asigura atât cantitatea, cât și calitatea laptei.

Din secolul al XIX-lea rasa Holstein s-a răspândit pe tot globul iar azi este cea mai cunoscută și reprezentativă rasă care produce cantități mari de lapte de bună calitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net