10 accidente rutiere în doar câteva ore! Primăria din Craiova, amendată de Poliție

Ultima actualizare:

Primăria din Craiova a fost amendată cu 7000 de lei pentru că nu a acționat la timp cu antiderapant iar în câteva ore, din cauza poleiului, s-au produs 10 accidente rutiere. Trei oameni au ajuns la spital. Primarul Craiovei contestă decizia și susţine într-o scrisoare aresată  ministrul Bode că amenda a fost dată pe nedrept.

image

Străzile din Craiova au devenit un imens patinoar în dimineața zilei de 12 ianuarie. Pe trotuare și alei oamenii abia își mai puteau ține echilibrul. Iar pe străzi mașinile s-au transformat în sănii. 

Mai multe autoturisme s-au tamponat, una chiar a intrat într-un tramvai dar, din fericire, accidentul nu a fost grav. Două dintre cele 10 accidente care au fost înregistrate s-au soldat, însă, cu victime. Un şofer şi doi pietoni au ajuns la spital. 

Poleiul a făcut prăpăd în Craiova

Care este motivul acestor accidente survenite în doar câteva ore? Poleiul și faptul că nimeni nu a luat nici o măsură pentru a înlătura pericolul. Mai exact, primăria, care a acționat cu produse antiderapante abia după patru ore. 

Poliția și-a făcut, însă, treaba și s-a pus pe dat amenzi adminsitratorilor de drumuri publice., printre care se numără și Primăria. „ S-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale administratorilor drumurilor publice, cu amendă totală de 21.750 de lei", au transmis reprezentanţii IPJ Dolj într-un comunicat de presă. Aceştia au confirmat ulterior că din suma menţionată în comunicat, Primăria Craiova trebuie să plătească 7000 de lei. 

Lia Olguţa Vasilescu dă vina pe ISU

Lia Olguţa Vasilescu a reacţionat imediat ce a aflat că instituţia pe care o conduce a fost amendată. "ISU Dolj a transmis alerta meteo după 4 ore", a spus primarul Craiovei. Toate explicaţiile le-a dat într-o scrisoare deschisă adresată Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, scrie Adevărul.

"Vă supun atenţiei o situaţie cu care ne-am confruntat în noaptea de 12 ianuarie 2022, apărută ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către angajaţii de la ISU Dolj. Aşa cum ştiţi, legislaţia română nu mai prevede posibilitatea plătirii orelor de aşteptare pentru utilajele de deszăpezire, motiv pentru instituţiile care au ca sarcină deszăpezirea drumurilor publice să fie în totalitate dependente de avertizările meteo.  Având în vedere că în noaptea de 12 ianuarie 2022 s-a ştiut, cel puţin de la ora 2.45, de alerta pentru depunere de polei, aşa cum reiese din informarea transmisă de ANM către ISU Dolj, primarii din judeţul Dolj ar fi trebuit să primească această avertizare în cel mai scurt timp posibil. Numai că ISU Dolj a transmis-o către Unităţile Administrativ Teritoriale abia la ora 6.59, în condiţiile în care, la acea oră, traficul rutier era deja în plină desfăşurare", a spus primarul Olguţa Vasilescu în scrisoarea către ministrul Bode. Vasilescu a mai menţionat că până la ora 7 când s-a dat alerta, reprezentanţii Primăriei "au acţionat în cazurile de necesitate cu peste 30 de tone de material antiderapant". „...Ni s-a răspuns că sunt echipaje în stradă, dar, de fapt, nimeni nu le-a văzut” Lia Olguţa Vasilescu a lansat un atac şi la adresa conducerea IPJ Dolj pentru că  nu trimite în stradă suficiente echipaje atunci când în trafic sunt probleme.  "...în ciuda faptului că Primăria Craiova nu a primit nicio avertizare meteo, IPJ Dolj a considerat oportun să amendeze Municipalitatea cu 7.000 lei pentru că nu a luat măsurile necesare pentru menţinerea drumurilor în stare bună. Acest lucru l-am aflat din presă, pentru că nu ne-a parvenit oficial nicio înştiinţare până în acest moment, ceea ce arată modul de relaţionare între instituţiile statului. Aş dori să vă atrag atenţia că am solicitat de nenumărate ori către IPJ Dolj prezenţa în stradă a lucrătorilor de poliţie de la serviciul circulaţie, mai ales în situaţii precum cea expusă mai sus. De fiecare dată, ni s-a răspuns că sunt echipaje în stradă, dar, de fapt, nimeni nu le-a văzut", i-a mai spus Lia Olguţa Vasilescu ministrului Bode. "Înţelegem că fiecare instituţie a statului trebuie să-şi facă datoria, motiv pentru care vă învederăm că trebuie să luaţi măsuri faţă de ISU Dolj, care, prin nerespectarea procedurilor şi atribuţiilor de serviciu, a împiedicat o altă instituţie să acţioneze cu celeritate într-o situaţie de criză, iar o altă instituţie din subordinea dumneavoastră ne-a sancţionat cu amendă din acest motiv. În speranţa unei analize obiective a situaţiei, vă asigur de toată consideraţia mea", şi-a încheiat scrisoarea primarul Craiovei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cipru shutterstock jpg
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra FOTO Shutterstock jpg
imparatul care nu iubea roma historia ro jpg
Longevitate - cuplu varstnici - sport FOTO Shutterstock
caine  jpg
lacusta voda
pui delfin jpg
profesoara bac1 jpg
1 sandvis jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net