25 de polițiști din Sibiu, suspectați de corupție. Oamenii legii cereau bani de la șoferi ca să îi ierte

image
Polițiștii de la IPJ Sibiu cereau bani șoferilor ca să nu-i sancționezeFOTO: oradesibiu.ro

Percheziții de amploare și audieri ale procurorilor DGA, azi dimineață, în Sibiu! 25 de agenți de poliție de la Rutieră sunt suspecți într-un dosar de corupție, după ce ar fi luat șpăgi de la sute de șoferi pentru a nu aplica legea.

17 percheziții domiciliare și 33 de mandate de aducere au fost puse în aplicare azi dimineață (n.r. miercuri, 19 mai) într-un dosar ce vizează nu mai puţin de 25 de poliţişti sibieni. Agenții sunt bănuiți că, începând din 2019, ar fi cerut mită șoferilor prinși încălcând legea în trafic, ca să îi ierte.

Banii erau depuși în contul unei asociații   

Aceștia au pus la punct un sistem prin care îi puneau pe șoferi să depună diverse sponsorizări în contul Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Sibiu, scrie oradesibiu.ro. Astfel, șoferii -  contravenienți ar fi sponsorizat echipa de fotbal a I.P.J. Sibiu, întocmindu-se contracte de sponsorizare cu diferite sume de bani echipei din care făceau parte și acești lucrători de poliție.

Șpăgile, între 50 și 500 de lei   

Potrivit procurorilor, polițiștii au pretins și au primit diverse sume de bani cuprinse între 50-500 lei, foloase materiale sau alte servicii, cu titlu de mită, pentru a nu-și îndeplini obligațiile de serviciu. Cei 25 de agenți de la Rutieră sunt bănuiți de săvârșirea a cel puțin 115 infracțiuni de luare de mită, cel puțin 54 de infracțiuni de abuz în serviciu și alte infracțiuni de fals.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la o anchetă în care sunt vizaţi mai mulţi poliţişti din cadrul I.P.J. Sibiu, Compartimentul Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele. Asigurăm comunitatea sibiană că instituţia noastră are toleranţă zero faţă de actele de corupţie, context în care conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu a sprijinit şi va sprijini în continuare structurile implicate în derularea anchetei în cauză. Precizăm că acţiunea este comună, iar mai mulţi poliţişti din cadrul instituţiei noastre sunt implicaţi activ in desfăşurarea anchetei penale”, a anunțat IPJ Sibiu. 

Citește și: 

Maramureș: Șase polițiști arestați pentru că luau șpagă cu radarul. Ce sume încasau

Poliţişti acuzaţi de luare de mită. Aveau tarife stabilite pentru abateriile şoferilor

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
cub botez reghecampf caciuc png
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
sistem rachete nasams Foto EPA EFE
Casa Tomada de Rafael Gomezbarros la Rijksmuseum în Amsterdam EPA EFE
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg