7 mistere în cazul Caracal, la trei luni de la arestarea lui Gheorghe Dincă


    Gheorghe Dincă, un personaj sinistruFoto: Inquam Photos
Gheorghe Dincă, un personaj sinistruFoto: Inquam Photos

Trei luni de la răpirea Alexandrei Măceşanu, şase luni de la dispariţia Luizei Melencu! Deşi Gheorghe Dincă se află după gratii, autorităţile au demonstrat că nu ştiu să gestioneze o situaţie de criză şi continuă să bâjbâie în cazul crimelor de la Caracal. Dincolo de certitudini şi de speculaţii, rămân şapte întrebări importante fără răspuns.

Cazul Caracal este nu doar cel mai mediatizat din România, ci şi cel în care autorităţile şi-au dat adesea cu stângul în dreptul. Gheorghe Dincă a recunoscut în primele zile după arestare că le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani), sechestrată pe 14 aprilie, şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani), răpită pe 24 iulie.

Luiza  Melencu şi Alexandra Măceşanu
Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu

La 92 de zile după ce mecanicul din Caracal a ajuns după gratii, zeci de anchetatori încearcă să demonstreze că două eleve au fost ucise de individul care susţine că ar fi ars într-un butoi din curte trupurile victimelor. Tot în cazul Caracal au fost demarate şi anchete legate de modul în care poliţiştii şi procurorii au acţionat când Alexandra a sunat la 112 şi a cerut, disperată, ajutor. O ţară întreagă aşteaptă răspunsuri la cel puţin şapte întrebări privind crimele, scrie adevarul.ro. În spaţiul public s-a discutat mult despre cazul Caracal, care rămâne totuşi învăluit în mister.

1. A acţionat Gheorghe Dincă singur sau face parte dintr-o reţea de traficanţi de persoane?

2. De ce în ziua în care Alexandra a sunat la 112, procurorul DIICOT de la Craiova, Liviu Vasilescu, cel care se ocupa de cazul Luizei Melencu, le-a arătat colegilor de la Caracal maşina gri pe care o avea la dosar abia după miezul nopţii?

3. În dosarul Luizei Melencu, procurorii DIICOT Craiova l-au avut ca suspect pe Dincă înainte să apară cazul Alexandrei? (un comerciant susţine că a fost întrebat de anchetatori dacă îşi aminteşte cui i-a vândut un telefon în aprilie şi atunci i s-ar fi arătat mai multe fotografii. Când a izbucnit scandalul, omul l-a recunoscut pe Dincă).

4. Ce probe din casa lui Dincă s-au pierdut în prima zi de anchetă? (Poliţiştii şi procurorii din Caracal care au făcut primele verificări în casa groazei nu au avut echipamente speciale, au mâncat şi au fumat la faţa locului).

5. Există suspiciuni că familia lui Gheorghe Dincă ar fi implicată în cazuri de trafic de persoane? (avocaţii familiilor Melencu şi Măceşanu au acuzat că la dosar ar exista asemenea indicii).

6. Ce răspuns oficial au primit autorităţile române de la cele italiene în cazul lui Dincă? (autorităţile române au solicitat să li se transmită dacă individul sau vreun membru al familiei a fost vizat într-un caz de trafic de persoane pe teritoriul Italiei).

7. În ce stadiu se află cercetările care-i vizează pe poliţiştii şi procurorii care au făcut cercetări? „Cazul a fost prost gestionat de la început, s-a permis ca mediatizarea să se facă doar «pe surse», iar asta a dus la crearea unei isterii generale”, a declarat unul dintre anchetatorii din cazul Caracal.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg