A apărut o nouă monedă în România. Cât valorează

Banca Națională a României (BNR) a lansat o nouă monedă. Este din argint și are o valoare nominală de 10 lei. Aceasta celebrează "90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București".

Monede. Foto: arhiva.
Monede. Foto: arhiva.

Moneda are un diametru de 37 de milimetri și o greutate de 31 de grame

Moneda, lansată în data de 22 aprilie 2024, este un element numismatic de colecție ce va avea un tiraj limitat de doar 5.000 de piese. Cu un preț de 450 de lei, această piesă unică va fi disponibilă exclusiv în România.

Noua monedă de argint prezintă un design elegant și are o calitate excepțională. Având o formă rotundă și un cant zimțat, moneda are un diametru de 37 de milimetri și o greutate de 31 de grame. Pe aversul monedei, regăsim portretul reginei-mamă Elena, înconjurat de inscripția "ROMANIA" în arc de cerc, valoarea nominală a monedei, stema țării și anul de emisiune. Pe reversul său, moneda prezintă impresionanta Clădire a Spitalului Clinic de Urgență București, însoțită de inscripția "SPITALUL CLINIC DE URGENTA BUCURESTI" și "90 ANI".

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent 

Lansarea acestei monede valoroase nu este doar un omagiu adus contribuției Spitalului Clinic de Urgență București la sistemul de sănătate românesc, ci și o oportunitate pentru colecționarii pasionați să dețină o piesă cu o semnificație istorică deosebită.

Monedele din argint sunt ambalate cu grijă în capsule de metacrilat transparent și sunt însoțite de certificate de autenticitate redactate în limbile română, engleză și franceză. Semnăturile guvernatorului BNR și ale casierului central atestă autenticitatea fiecărei piese. Aceste monede vor fi disponibile prin sucursalele regionale BNR din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

De menționat este și moneda valoroasă emisă de BNR în anul 2000, cu o valoare nominală de 5.000 de lei, dedicată comemorării a 2.000 de ani de creștinism. Acestă piesă istorică, menționată în Monitorul Oficial pe data de 22 decembrie 2000, rămâne un simbol al bogatei și complexe istorii monetare a României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net