A ars de viu în propria casă. Sfaturi de la pompieri în caz de incendiu

Ultima actualizare:

Bărbatul de 78 de ani a murit carbonizat acasă. Flăcările de la o sobă rămasă nesupravegheată ar fi cuprins întreaga casă, iar pompierii spun că misiunea lor nu a fost deloc una ușoară deoarece incendiul se manifesta violent pe o suprafață mare. Riscul de a cădea peste ei tavanul era uriaș.

Echipele de intervenție l-au găsit pe bărbat carbonizat în propria casă Foto: Facebook Pompieri
Echipele de intervenție l-au găsit pe bărbat carbonizat în propria casă Foto: Facebook Pompieri

Incendiul a fost observat de un bărbat care a alertat vecinii, iar aceștia au sunat la 112. Până la sosirea echipajelor ISU, oamenii au încercat să ajute, însă flăcările erau prea mari.

Ne amintim că la sfârșitul lunii ianuarie, trei copii de 2, 3 și 6 ani au murit în propria casă, după ce patul în care dormeau a ars complet. Mama acestora ar fi fost plecată în vizită la rude, timp în care unul dintre copii s-ar fi jucat cu bricheta. Așa se explică că cei mici ar fi murit intoxicați cu monoxid de carbon. În urmă cu o săptămână, un bărbat din Tulcea a fost găsit carbonizat în propria casă. Cauza incendiului a fost o scânteie provenită de la sobă.

Sfaturi în caz de incediu 

În caz de incendiu, autoritățile spun că este esențial să ne păstrăm calmul și să știm ce avem de făcut. Dacă focul izbucnește în propria locuință, aflați că nu apa este salvarea de cele mai multe ori. Dacă se întâmplă să vi se aprindă hainele, dezbracați-vă cât mai repede. Nu fluturați mâinile pentru că veți alimenta focul. Cereți ajutorul cuiva care vă poate acoperi cu o patură sau un covor. "În momentul în care se produce un incendiu la o priză electrică, de la un prăjitor de pâine sau orice alt aparat, nu scoateți nimic din prize, lăsați-l așa, nu aruncați cu apă niciodată, și mergeți la tabloul electric din apartament și apasați clapetele și opriți curentul electric în locuință, după ce s-au racit le scoateți din priza", mai spun cei de la ISU.

Autoritățile fac apel și la părinți să fie prudenți, să nu lase niciodată brichete sau chibrituri la îndemâna copiilor, sobe ori radiatoare electrice nesupravegheate, să curețe coșurile de fum de două ori pe an, să nu folosească mijloace de încălzire improvizate sau cu defecţiuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net