A fost descoperit al doilea focar de gripă aviară în Maramureș!

Ultima actualizare:

    Drumurile au fost restricționate către cele 9 fermeFoto: Pixabay
Drumurile au fost restricționate către cele 9 fermeFoto: Pixabay

Autoritățile sunt în alertă! A fost confirmat un al doilea focar de gripă aviară, la o fermă de păsări pe platforma Seini, județul Maramureș, la trei zile după ce a fost găsit primul focar.

„În seara zilei de 17 ianuarie a fost confirmat un focar secundar de gripă aviară, cu acelaşi subtip (H5N8), la o altă fermă comercială de găini ouătoare, situată pe aceeaşi platformă unde a fost diagnosticat focarul primar (14.01.2020). Din ancheta epidemiologică, efectuată de către D.S.V.S.A. Maramureş, a rezultat că între cele două ferme comerciale există un raport de cauzalitate, acestea utilizând acelaşi mijloc de transport al dejecţiilor. În aceeaşi seară, la solicitarea D.S.V.S.A. Maramureş, s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B.) Maramureş sub coordonarea domnului prefect al judeţului, în calitate de preşedinte”, a anunțat Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit news.ro.

Drumuri restricționate către fermele infectate

Restricţionarea drumurilor de acces către toate cele 9 ferme, măsură luată după declararea primului focar, a fost menţinută. Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi serviciile sanitare veterinare oficiale din judeţul Maramureş au luat măsurile necesare pentru respectarea acesteia.

Pentru exploataţiile din afara zonelor de restricţie, continuă aplicarea măsurilor de supraveghere şi control, astfel incât să se poată interveni rapid, în eventualitatea depistării unor simptome care pot fi atribuite gripei aviare.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net