Fostul Principe Nicolae și soția se pregătesc pentru venirea pe lume a fiului lor: «Botezul va fi într-un loc legat de istoria familiei»

Nicolae al României (37 de ani), nepotul Regelui Mihai (1921-2017), a vorbit, într-un interviu pentru „Adevărul”, despre faptul că va deveni din nou tată în această primăvară, despre relaţia cu Familia Regală şi despre amintirile legate de bunicul său, Regele Mihai, în a cărui memorie a realizat un album foto special.

image
Nicolae al României și Alina-Maria, alături Maria-Alexandra. Fotografii: Facebook/Nicolae al Romani

Alina-Maria (34 de ani), soţia lui Nicolae al României, a născut-o pe Maria-Alexandra pe 7 noiembrie 2020, la Spitalul Polizu din Capitală, iar în această lună va da naştere unui băieţel. Nicolae al României a anunţat pe 5 decembrie 2021 că va deveni din nou tată. Nicholas Medforth-Mills, fiu al Principesei Elena a României şi nepot al Regelui Mihai, s-a căsătorit cu Alina Binder pe 30 septembrie 2018, la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia, la nuntă participând 200 de invitaţi.

Nicolae a absolvit în 2012 Colegiul Royal Holloway de la Universitatea din Londra, specialitatea management. Născut şi crescut în străinătate, a ajuns prima oară în România în 1992, când avea şapte ani, cu ocazia primei vizite a bunicului său după exil.

Adevărul: În această primăvară veţi deveni din nou tată. Cât de mult v-a pregătit Maria-Alexandra pentru un nou copil?

Nicolae al României: Din multe puncte de vedere suntem deja mult mai bine pregătiţi faţă de când a venit pe lume Maria. Vom învăţa şi pe parcurs. Abia aşteptăm să avem doi copii. E important că vor fi de vârste apropiate. Termenul preconizat al naşterii e, cel mai probabil, înainte de Paşte.

image
Nepotul prezintă mândru albumul dedicat bunicului său, Regele Mihai

«N-am ales încă un loc pentru botez»

Botezul va fi tot la Curtea de Argeş, ca şi în cazul Mariei-Alexandra?

Avem mai multe variante. Nu am ales încă un loc anume. Vom vedea în săptămânile de după naştere unde vom face botezul. Va fi cu siguranţă un loc legat de istoria familiei şi de istoria ţării.

Maria-Alexandra a împlinit un an şi jumătate. Care e cel mai frumos episod de până acum?

(Râde) Este foarte greu de nominalizat. Ne-am bucurat şi când a rostit primul cuvânt. Primul cuvânt rostit a fost ”Da” şi nu ”Mama” sau ”Tata”.

Cea mai frumoasă amintire cu Regele Mihai

“Bunicul meu Regele Mihai”, albumul pe care l-aţi realizat, a ajuns la inimile multor români. Care este prima amintire legată de bunicul dumneavoastră?

Prima amintire cu bunicul meu ca Regele Mihai a fost în 1992, la Bucureşti. Până atunci, fusese, pur şi simplu, bunicul meu.

stanga
dreapta
7 principele nicolae al romaniei sotia sa alinaa de roumanie insarcinata a doua oara masa 2 jpg jpeg
10 alina maria si nicolae al romaniei minivacanta la poiana brasov 9 jpg jpeg
12 alina maria si nicolae al romaniei minivacanta la poiana brasov 3 jpg jpeg
principele nicolae fiica 3 jpeg
4 nicolae al romaniei tata din nou al doilea copil alina maria micuta maria alexandra 4 jpg jpeg
1 nicolae al romaniei tata din nou al doilea copil alina maria micuta maria alexandra 3 jpg jpeg
6 nicolae al romaniei tata din nou al doilea copil alina maria micuta maria alexandra 6 jpg jpeg
3 fetita nicolae 3 jpg jpeg
4 fetia nicolae jpg jpeg
principele nicolae 0 jpeg
1 fetita lui nicolae al romaniei si a alinei maria in vacanta png png
Nicolae 2 jpeg
13 regele mihai ve nirea in tara de paste principe nicolae al romaniei 12 jpg jpeg
26 regele mihai ve nirea in tara de paste principe nicolae al romaniei 26 jpg jpeg
4 nicolae al romaniei alina maria binder seara de vinuri la travellers club in londra 3 jpg jpeg
4 nicolae al romaniei pachete umanitare de craciun 2019 4 jpg jpeg

Dacă ar fi să nominalizaţi un moment anume în relaţia cu bunicul dumneavoastră, care ar fi acela?

În vara anului 2014, venisem în ţară, eram în vacanţă. Am ieşit la plimbare cu un jeep al bunicului, jeep primit de la generalul american George Patton. La un moment dat, bunicul meu a oprit. A coborât de la volan şi mi-a zis: ”E rândul tău”. N-am ştiut ce să cred. Era un vis al meu, de când eram mic, să conduc un jeep al bunicului. Şi în ziua respectivă dorinţa a devenit realitate.

Cum decurge comunicarea dumneavoastră cu Familia Regală?

Eu sunt deschis, însă nu este vreo comunicare din partea Familiei Regale şi este mare păcat. Cu toţii aşteptăm o reconciliere şi o deschidere din partea Familiei Regale. Nu trebuie neapărat să fim cei mai buni prieteni, dar măcar să avem o deschidere, nu neapărat pentru noi, ci pentru ţară şi pentru viitorul familiei. De când s-a născut Maria-Alexandra, mătuşa mea, Principesa Margareta, nu a venit nici măcar o dată să o vadă.

În ce nuanţe vedeţi viitorul României?

Trecem printr-o perioadă grea, dacă luăm în calcul ce se întâmplă în Ucraina. Vor fi provocări şi pentru economie, însă vom ieşi şi mai puternici şi mai buni din toate încercările. Este important să fim uniţi şi să mergem înainte împreună ca naţie.

image
Coperta albumului: puștiul Nicolae, alături de Suveranul României

Mai are o fetiţă, dintr-o relaţie anterioară

Nicoleta Cîrjan, o tânără din Braşov, a născut în 2016 o fetiţă, Iris Anna, al cărei tată e Nicolae al României. În urma unui test de paternitate, acesta a recunoscut copilul. “Având în vedere contextul în care acest copil a venit pe lume, faptul că nu am avut o relaţie cu mama acestuia, mi-am asumat responsabilitatea legală faţă de acesta”, a transmis el la momentul respectiv. Cu un an mai devreme, Regele Mihai îl exclusese pe nepotul său din Casa Regală şi din succesiunea la Coroana României. Deşi oficial nu au apărut explicaţii, în spaţiul public au apărut informaţii că motivul ar avea legătură cu stilul de viaţă al lui Nicolae.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
trans bhutan cnn
giani vladimir 25713800 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg