Aeroportul din România unde bate vântul. Într-un an a avut numai 300 de pasageri

Într-o țară cu 16 aeroporturi internaționale, majoritatea fiind aglomerate și frecventate, există și excepții care ridică semne de întrebare. Unul dintre acestea este Aeroportul Delta Dunării din Tulcea, un loc care pare să fi intrat în hibernare în ultimii ani. Într-un an întreg, acest aeroport a avut doar 300 de pasageri, iar în anul precedent numărul nu a fost mult mai mare, atingând 370. Ce se întâmplă cu acest aeroport, aflat în inima unei zone turistice importante, aproape de granița cu Ucraina?

Avion. Foto: arhiva.
Avion. Foto: arhiva.

Un aeroport pustiu în inima Deltei Dunării

Aeroportul Delta Dunării Tulcea, în ciuda poziționării sale strategice aproape de una dintre cele mai frumoase destinații naturale din România, se confruntă cu o situație destul de neobișnuită. Deși Delta Dunării atrage turiști din întreaga lume, aeroportul din Tulcea pare să fie aproape de desființare, cu un număr extrem de mic de pasageri care îi trec pragul.

În ciuda eforturilor de a revitaliza aeroportul, situația nu s-a îmbunătățit semnificativ în ultimele decenii. Deși au fost alocate fonduri considerabile pentru modernizarea infrastructurii – pista, terminalul și alte facilități – atragerea unor zboruri regulate nu a fost o realizare de succes până acum. În ultimii 30 de ani, aeroportul nu a reușit să atragă suficiente curse comerciale, în ciuda investițiilor consistente.

Proiect de renovare, în desfășurare

Directorul general al aeroportului, Vâlcu Stoian, a oferit o imagine mai optimistă despre viitorul acestui aeroport. El a menționat că se lucrează la un proiect de renovare demarat în 2021, care este estimat să fie finalizat în luna aprilie a acestui an. Investiția de 190 de milioane de lei, obținută din fonduri europene, vizează extinderea și modernizarea terminalului, crescând astfel capacitatea acestuia la 200 de pasageri pe oră.

Mai mult, conducerea aeroportului poartă discuții cu companii aeriene majore precum Wizz Air, Ryanair și HiSky pentru a introduce curse internaționale regulate. Dacă aceste discuții se finalizează pozitiv, există speranța ca, începând din vară, aeroportul să înceapă să atragă mai mulți pasageri și să își recupereze importanța.

Aeroportul Delta Dunării Tulcea are un rol crucial ca poartă de intrare în Delta Dunării, o regiune de o frumusețe naturală excepțională. În regiunea Dobrogei, este al doilea aeroport ca importanță, după Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța. Deși a fost deschis pentru prima oară în 1952, provocările legate de atragerea pasagerilor și de gestionarea infrastructurii au fost constante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net