Angajări controversate la Cluj! Șoferul trebuie să se priceapă la grădinărit și la cărat mobilă

Ultima actualizare:

Găsirea unui loc de muncă e o adevărată provocare. Totuși, când îl găsești, se prea poate să fii nevoit să faci cu totul altceva. Acesta a fost și cazul unui bărbat ce și-a dorit să se angajeze ca șofer la Direcția Județeană Agricolă Cluj.

Un bărbat din Cluj a dorit să se angajeze ca șofer, dar trebuia să fie un grădinar bun
Un bărbat din Cluj a dorit să se angajeze ca șofer, dar trebuia să fie un grădinar bun

Bărbatul a fost surprins să afle că, de fapt, locul de muncă ca șofer presupune să fie un grădinar foarte bun, hamal și, în general, un om bun la toate, cunoscut în cultura românească drept „Nea Caisă”. 

„Am sunat la resurse umane să cer detalii despre fişa postului şi surpriză. Pe lângă atribuţia de şofer, care prin definiţie înţelegem ce face un şofer, ei mai au pretenţia şi să hămălesc mobilă, mutări de birouri şi să fac lucrări de întreţinere a clădirilor, grădinărit.

Nu mi se pare normal într-o ţară civilizată să avem astfel de practici. Dacă eşti şofer conduci maşina. dacă eşti manipulant marfă, apoi aia să fie. Numai în România se întâmplă mizerii de genul”, a declarat bărbatul. 

Te-ar mai putea interesa și: Guvernul a blocat posturile, dar face angajări pe bandă

Care a fost reacția instituției publice

În opinia sa, postul pare să fi fost, de fapt, scos la concurs cu dedicație, aceste pretenții fiind trecute pentru a elimina alți candidați nedoriți. 

Potrivitul reprezentanților Serviciului Resurse Umane de la Direcția Agricolă Cluj, instituție a statului aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, aceștia au evitat să ofere foarte multe detalii cu privire la declarația bărbatului sau fișa postului de șofer care implică și abilități de grădinărit. 

Urmărește și: Se fac angajări la Primăria Capitalei! Ce posturi sunt vacante și când se dă concurs

„Pe lângă funcţia de şofer, trebuie să îngrijiţi şi grădina, şi imobilul. Acestea sunt condiţiile, dacă vă convine veniţi la concurs, dacă nu vă convine nu veniţi. Nu mă luaţi la întrebări pe mine!”, ar fi răspuns angajaţii Serviciului de Resurse Umane de la Direcţia Agricolă, potrivit Stiri de Cluj.

De altfel, chiar și subprefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a declarat că șeful Direcției poate alege ce funcții să mai întreprindă persoana angajată. 

„Am rugat şeful serviciului de deconcentrate din interiorul instituţiei să verifice cele semnalate. Se pare că cele înscrise în articol se confirmă. 

Discuţia este la anunţul de angajare, iar la momentul în care se scoate un post la concurs, se anexează obligatoriu fişa postului pentru acel post.”, a spus Tasnadi Szilard. 

Urmărește întreg articolul și declarația completă a lui Tasnadi Szilard pe Adevărul.ro

Nu suntem la prima întâmplare de acest tip

În luna ianuarie 2022, o investigație Recorder a prezentat problemele întâlnite în cadrul unei instituții a statului din Târgu Mureș.

Investigația cu pricina a prezentat clientelismul și nepotismul politic realizat în primăriile din mai multe județe din România. În cadrul investigației, conversația telefonică furnizată de Recorder a prezentat un schimb de replici dintre doi funcționari publici, care aveau în vedere angajarea unui anumit personaj, deoarece respectivul „vine de la PSD. Dă-i un post cât mai sus”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net