Animăluţele cu handicap au primit o şansă la viaţă. Imaginile care îți topesc inima

Emoţionant! Sanctuarul Căţeilor e locul special creat la Adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş“ din Galaţi pentru animăluţele accidentate, abandonate şi greu adoptabile. „Sunt poveşti extrem de triste, în faţa cărora nu puteam rămâne indiferenţi”, spune administratorul adăpostului pentru adevarul.ro.

Corina Grigore, îngerul necuvântătoarelor. Foto: Arhivă personală
Corina Grigore, îngerul necuvântătoarelor. Foto: Arhivă personală

Adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, de la marginea oraşului Galaţi, este locul unde căţeii cu handicap şi-au găsit liniştea. Abandonaţi, accidentaţi, cu handicap, paralizaţi, cu probleme neurologice, greu adoptabili, aceşti căţei au parte de o viaţă mai bună.

„Vorbim de animăluţe paralizate, cu handicap, cărora nimeni nu le dădea şanse, din păcate. Uneori până şi noi aveam momente de îndoială şi deznădejde”, spune Corina Grigore, administratorul Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş“, pentru adevarul.ro.

O căţeluşă cu handicap a fost adoptată de o familie din Germania. Foto: Help Lăbuş
O căţeluşă cu handicap a fost adoptată de o familie din Germania. Foto: Help Lăbuş

”Însă am salvat un căţel, apoi încă unul. Şi am continuat cu tot mai mulţi. Acum şi-au găsit liniştea la adăpostul «Ajutaţi-l pe Lăbuş», unde am creat un loc special pentru ei şi unde facem eforturi să le înfrumuseţăm vieţile, atât cât se poate. Ochii lor ne privesc, zilnic, plini de recunoştinţă. Ştim că există bucuria vieţii şi în cazul lor, fiind convinşi că am făcut alegerea potrivită. Nevoile lor sunt mai mari decât ale câinilor sănătoşi. Trebuie să le oferim îngrijire şi tratamente permanente”, explică administratorul.

De curând, câţiva dintre căţeii cu handicap au avut norocul să fie adoptaţi în familii din Germania.

Şi acest căţel a ajuns într-o familie iubitoare. Foto: Help Lăbuş
Şi acest căţel a ajuns într-o familie iubitoare. Foto: Help Lăbuş

„Când iubirea învinge prejudecăţile, se întâmplă miracole! Avem lacrimi în ochi, însă de data aceasta de bucurie, căci miracolul s-a produs datorită Lăbuş Family - Help and Hope for Shelter Animals. Căţeii din imaginile prezentate au acum parte de familii excepţionale, care au ştiut să vadă dincolo de handicapul lor, oferindu-ne o adevărată lecţie de altruism, asumare şi dragoste necondiţionată, aşa cum câinii ne oferă întotdeauna nouă, oamenilor. Mulţumim, oameni frumoşi (din Germania), că vă dedicaţi timpul şi resursele voastre pentru a aduce zâmbete în viaţa acestor suflete”, a scris Corina Grigore pe Facebook.

Casă şi familie pentru pisicile cu handicap

Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş” a mai făcut un gest nobil şi a înfiinţat Sanctuarul Pisicilor - un proiect destul de costisitor.

A fost realizat un loc având o curte generoasă, containere pentru sezonul rece, dar şi culcuşuri şi spaţii de joacă pentru pisicuţe.

Pisicuţele au parte de culcuşuri şi spaţii de joacă. Foto: adevarul.ro
Pisicuţele au parte de culcuşuri şi spaţii de joacă. Foto: adevarul.ro

Din păcate, multe dintre cele 100 de pisici se confruntă cu probleme de sănătate. De pildă, Semi are un singur ochi şi a fost găsită pe stradă.

Maya cântărea doar un kilogram când a fost găsită, are probleme la inimă şi nu respiră normal, iar Ceţulina nu vede bine.

Click! spune

De aproape 20 de ani, Corina Grigore salvează şi îngrijeşte animale abandonate, accidentate sau cu handicap, cărora nimeni nu le-ar fi acordat nici o şansă. În adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, din Galaţi, peste 1.200 de animale sunt ajutate să aibă o viaţă mai bună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
zucchini 2166696 1280 jpg
marin preda captura video jpg
cimitir catolic bellu jpg
pensie jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
omar bin omran jpg
grecia xinomavro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net