Astăzi se celebrează Ziua Mondială pentru Diversitatea Culturală, pentru Dialog și Dezvoltare. Un omagiu global pentru pace

În fiecare an, pe 21 mai, lumea întreagă celebrează Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, o sărbătoare globală ce recunoaște și onorează bogăția culturilor lumii și subliniază rolul esențial al dialogului intercultural în atingerea păcii și a dezvoltării durabile.

UNESCO a recunoscut importanța diversității culturale. Foto: arhiva.
UNESCO a recunoscut importanța diversității culturale. Foto: arhiva.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat pentru prima dată această zi în 2002, în urma adoptării de către UNESCO a Declarației Universale privind Diversitatea Culturală din 2001. Această decizie a fost luată pentru a sublinia importanța culturii în obținerea prosperității, dezvoltării durabile și coexistenței pașnice la nivel global. Data de 21 mai a fost aleasă pentru a coincide cu aniversarea adoptării Declarației Universale asupra Diversității Culturale, reafirmând astfel angajamentul comunității internaționale față de protejarea și promovarea diversității culturale.

Diversitatea culturală reprezintă o sursă inestimabilă de inovație, creativitate și dezvoltare durabilă. Aceasta este esențială pentru identitatea și coeziunea socială a comunităților, contribuind la crearea unui mediu favorabil dialogului și cooperării între popoare. Ziua Mondială a Diversității Culturale oferă oportunitatea de a reflecta asupra rolului crucial pe care cultura îl joacă în dezvoltarea societăților și în consolidarea păcii mondiale.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf se văd la tribunal din nou Colaj Click!
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
front bloc jpg
simona halep jpg
image png
magic earth jpg
Seminte de dovleac FOTO Shutterstock jpg
afacere pexels jpg
Living  Foto Lemon Interior Design jpg
poza copil 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net