Atenție la mesajele primite în această perioadă! Cum te pot lăsa hackerii fără bani în cont

Infractorii cibernetici au devenit din ce în ce mai inventivi și pot compromite conturi online, pentru a se folosi de încrederea generată de cunoștințe sau prieteni în lansarea de mesaje cu potențial fraudulos. Așadar, atenție la mesajele pe care le primești în această perioadă. Avertismentul a venit de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

O nouă metodă de fraudă în perioada Sărbătorilor Foto: Shutterstock
O nouă metodă de fraudă în perioada Sărbătorilor Foto: Shutterstock

Hackerii te lasă fără bani în cont

Specialiștii atrag atenția cu privire la mesajele pe care le primim în această perioadă de sărbători, pentru că aceste mesaje pot conține și linkuri dăunătoare, care pot inclusiv să îi lase pe români fără bani, scrie Antena3 CNN.ro. Specialiștii spun că atunci când primim astfel de mesaje este posibil ca hackerii să fi clonat deja paginile prietenilor noștri.

Vorbim despre rețele de socializare care sunt vizate tot mai mult de infractorii cibernetici și ajungem fie să avem telefoanele sau calculatoarele virusate, fie chiar să rămânem fără banii din cont. Tocmai de aceea, indicat ar fi, imediat ce primim aceste mesaje, să ne asigurăm că într-adevăr, nu este vorba despre vreun hacker și, în al doilea rând, să nu accesăm aceste link-uri, care se pot dovedi a fi extrem de periculoase.

Atenție și la premiile oferite de Sărbători 

Premiile și ofertele prea bune de Sărbători sunt menite să atragă atenția cumpărătorilor, însă ar trebui să ridice și o serie de semne de întrebare, în special dacă prețurile sunt prea bune sau cadourile sunt apărute de nicăieri. Hackerii profită de această perioadă și mai ales de mesaje de phishing cu oferte, cadouri sau premii în urma participării la sondaje de opinie.

Cum poți afla dacă ești păcălit

Oamenii pot verifica dacă se află în pericol să fie țepuiți prin metode de phishing pe pagina siguranțaonline.ro.

Mai mult decât atât, specialiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să nu dea curs acestor mesaje și cu atât mai puțin să nu își completeze datele personale sau informațiile importante, precum datele de pe cardurile bancare atunci când le sunt solicitate pentru astfel de promoții sau concursuri.

Mai mult decât atât, dacă primiți mesaje ce anunță oferte extraordinare, ar fi mai bine să consultați și pagina magazinului respectiv și să vedeți dacă aceste oferte, premii, tombole sau concursuri au fost cu adevărat comunicate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net