Atenție români! Cine va distribui permisele auto și certificatele de înmatriculare

Atenție români! Permisul auto și certificatul de înmatriculare al mașinii vin la poștă potrivit unui contract încheiat între Poșta Română și RAAPS. Acestea vor fi livrate la domiciliu iar dacă adresantul nu este găsit de poștaș acasă, pentru a le ridica de la oficiile speciale, cetățeanul va primi un aviz pe care îl va arăta la ghișeu.

Permis auto
Poștașul vă aduce permisul auto acasă. Foto: telegrama.ro

Poşta Română execută livrarea la domiciliu a permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare, după ce a câştigat un contract cu Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucureşti (RAAPPS.  

Ce trebuie să știți despre livrarea carnetelor și permiselor 

Contractul se va derula pe o perioadă de patru ani, timp în care se estimează a fi livrate aproximativ 9,6 milioane de documente. Astfel, în baza înțelegerii cu Regia Autonomă Administrația Patrimoniului și Protocolului de Stat, Poşta Română urmează să livreze circa 2,4 milioane de trimiteri pe an, potrivit comunicatului instituţiei citat de Agerpres.

Poşta Română a obţinut contractul cu punctaj maxim, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate – preţ”, iar valoarea estimată a procedurii de achiziţie a fost de 96 de milioane de lei. 

Livrarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare este asigurată în toate localităţile din România, iar beneficiarii vor primi documentele la domiciliu. Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise la care au depus oferte trei participanţi, printre care unii dintre principalii jucători locali de pe piaţa de profil.  

Poșta vinde titluri de stat din programul Tezaur

Compania Naţională Poşta Română continuă să intermedieze și în 2023 vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului "Tezaur", lansat de Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale. Astfel, prin oficiile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

-în perioada 3 – 23 februarie 2023, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul urban;

-în perioada 3 – 22 februarie 2023, din oficiile poştale din mediul rural.

Titlurile de stat Tezaur au o durată la care pot fi preschimbate în bani de 1, 2 şi 3 ani, dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8 %, o valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile pentru achiziționarea titlurilor persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net