Românii vor primi ajutorul pentru încălzire prin Poșta Româna. Când vor intra banii

Ultima actualizare:

Românii cu venituri mici vor primi ajutorul pentru încălzire din partea statului, prin intermediul Poștei Române, pentru ca banii să ajungă și la persoanele din mediul rural. Poștașii vor primi niște cititoare optice prin care se vor face plățile, iar beneficiarii vor intra în posesia banilor pe data de 20 februarie, spune Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, potrivit Digi24.

Românii vor primii ajutorul pentru încălzire prin Poșta Româna
Românii vor primii ajutorul pentru încălzire prin Poșta Româna

De ce vor fi livrați banii prin Poșta Română?

Motivul pentru care s-a ales ca Poșta Română să livreze banii pentru beneficiari este legat de faptul că are structuri și în mediul rural, unde ar fi mai dificil să ajungă ajutorul, iar acei oameni ar fi fost posibil să nu primească sprijinul.

„Este singura instituţie, entitate din România care are structuri în mediul rural. Gânditi-vă câţi oameni puteau să rămână fără acest sprijin. Al doilea lucru foarte important, este singura entitate care prin serviciile de mandat poştal are posibilitatea ca orice factură care se emite de furnizorul de energie să fie plătită. De la factura de curent, de gaz, lemne de foc, gazul lichefiat. De aceea am ales la Poşta Română să deruleze acest mecanism”, a declarat Marcel Boloş.

Banii vor fi livrați în 20 februarie

Ministrul Boloș spune că 20 februarie este ziua în care va avea loc virarea banilor. „Data de 20 februarie este termenul. Aceste cititoare vor fi la dispoziţia oficianţilor poştali. Vineri am fost la Poşta Română, am stat de vorbă personal inclusiv cu directorii teritoriali pentru a înţelege ce probleme mai sunt pentru ca mecanismul să funcţioneze”, a afirmat Marcel Boloş.

Cititoarele optice au un rol foarte important, pentru că ajută la eliminarea eventualelor cozi care s-ar forma la fiecare oficiu poștal, unde fiecare beneficiar ar fi trebuit să meargă pentru a-și primii banii.

Cine va primi ajutorul de încălzire de la stat?

Pensionarii, persoanele cu dizabiliăți, cele cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2,000 de lei sau cele care primesc ajutor social, familii ce primesc alocație de susținere sunt cele care vor putea beneficia de sprijinul pentru încălzire. Statul oferă 1.400 lei pentru plata facturilor la energie, gaz, dar și pentru cumpărarea lemnelor pentru foc sau a buteliilor, conform Wall-Street.

Banii vor fi primiți în două tranșe, prima se va vira în luna februarie și a doua în luna septembrie, fiecare fiind echivalentul a 700 de lei. Primii bani primiți vor putea fi utilizați până în 30 iunie 2023, iar cei din a doua tranșa vor putea fi utilizați până pe 31 decembrie 2023.

Cum se utilizează cardul?

Cardul nu va avea bani pe el, ca orice alt card de debit. El doar arată că anumite persoane beneficiază de ajutorul de încălzire de la stat. După ce persoanele au intrat în posesia cardurilor, vor putea decide ce vor plăti cu acei bani, fie că sunt facturi curente sau restante, fie că este factura de la gaz sau electricitate. Plățile se vor face prin mandat poștal, la oficiile poștale, iar beneficiarul va primi o dovadă de plată, iar poșta va face plățile către furnizorii de electricitate sau gaz.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net