Au vrut s─â sting─â focul cu bidoanele

image
Pompierii ┼či salvamonti┼čtii au c─ârat apa ├«n mun┼úi cu bidoanele

Ne ard p─âdurile! C─âldura excesiv─â p├órjole┼čte totul ├«n cale. ├Än ultimele zile, zeci de incendii de vegeta┼úie uscat─â ┼či de fond forestier au izbucnit ├«n mai multe jude┼úe din ┼úar─â. Grav e c─â autorit─â┼úile nu prea au cu ce s─â le sting─â, MAI av├ónd ├«n dotare doar dou─â elicoptere care pot efectua astfel de misiuni.

Zeci de hectare de p─âdure ┼či de vegeta┼úie uscat─â s-au aprins din cauza caniculei ┼či a secetei, iar v├óntul puternic din ultimele dou─â zile nu a f─âcut dec├ót s─â ├«nte┼úeasc─â focul.

Majoritatea locurilor în care vegetaţia s-a aprins se află la înălţime, în zonele muntoase, motiv pentru care intervenţia pompierilor este foarte dificilă.

Pompierii ┼či salvamonti┼čtii au c─ârat apa ├«n mun┼úi cu bidoanele

image
Oamenii au ├«nc─ârcat ap─â ├«n saci, i-au urcat ├«n elicopter ┼či apoi i-au aruncat peste fl─âc─âri. 20.000 de litri de ap─â fuseser─â c─âra┼úi ieri ├«n Bucegi

Cel mai grav dintre incendii este cel din Masivul Bucegi. De patru zile arde vegeta┼úia de pe o suprafa┼ú─â de 2.000 de metri p─âtra┼úi, ├«n zona Claia Mare ┼či linia de telecabin─â Bu┼čteni - Babele (ÔÇ×Creasta cu zimbri").

Zona, aflată la o altitudine de 1.700 m, aparţine Casei Regale, motiv pentru care reprezentanţii acesteia au plătit un avion privat care să ajute la stingerea focului, însă, aparatul nu a primit autorizaţie pentru o astfel de misiune.

Oamenii au ├«nc─ârcat ap─â ├«n saci, i-au urcat ├«n elicopter ┼či apoi i-au aruncat peste fl─âc─âri.20.000 de litri de ap─â fuseser─â c─âra┼úi ieri ├«n Bucegi

image
Oamenii au ├«nc─ârcat ap─â ├«n saci, i-au urcat ├«n elicopter ┼či apoi i-au aruncat peste fl─âc─âri. 20.000 de litri de ap─â fuseser─â c─âra┼úi ieri ├«n Bucegi

Pompierii ┼či salvamonti┼čtii au fost nevoi┼úi s─â care ap─â cu bidoanele, din cauz─â c─â utilajele nu puteau ajunge la incendiu.

Duminic─â, autorit─â┼úile din Bu┼čteni au cerut ajutorul Ministerului Administra┼úiei ┼či Internelor (MAI).

image
Incendiu Brasov

Din păcate, cele două elicoptere echipate pentru astfel de intervenţii nu au fost disponibile: unul era în revizie, celălalt, în reparaţie. Ieri dimineaţă însă, MAI a trimis un elicopter în Bucegi pentru a arunca saci cu apă deasupra flăcărilor, focul fiind stins parţial.

Potrivit autorităţilor, flăcările au izbucnit din cauza unui fulger, iar pe fondul secetei, incendiul s-a extins rapid.

Flash news

Unsprezece judeţe afectate de incendii

Arge┼č. ├Än Masivul F─âg─âra┼č a izbucnit un incendiu de vegeta┼úie uscat─â ├«n zona golului alpin dintre V├órful Scara ┼či V├órful Boia pe o suprafa┼ú─â de circa dou─â hectare.

Bra┼čov. ├Än satul Sebe┼č focul aprins la vegeta┼úia uscat─â s-a extins la litiera de conifere din golul alpin situat ├«ntre V├órfurile Berevoiescu ┼či ┼óiganu din Masivul F─âg─âra┼č, la o altitudine de 1.500 de metri, pe o suprafa┼ú─â de 4 hectare.

simeon stalpnicul png
Incendiu Brasov

Hunedoara. Focul a izbucnit ├«n Mun┼úii Vulcan de pe V├órful Dr─âgoi, dar ┼či ├«n Mun┼úii ┼×ureanu, pe raza comunei Baru, ┼či a afectat circa 30 de hectare de vegeta┼úie uscat─â.

Alba. Aproximativ 25 de hectare de vegeta┼úie uscat─â, litier─â p─âdure de foioase ┼či conifere, p─â┼čune alpin─â ┼či dobor├óturi au fost afectate de incendiile declan┼čate pe raza comunei ┼×ugag, ├«n zonele Smida Mic─â ┼či Dobra din Mun┼úii ┼×ureanu.

Covasna. Incendiul din comuna V├ólcele a distrus 3 hectare de vegeta┼úie uscat─â ┼či pepinier─â de foioase.

Gorj. Incendiul de vegeta┼úie uscat─â semnalat ├«n golul alpin din comuna Mu┼čete┼čti a fost stins.

Sibiu. În zona Vârfului Muma 7 hectare litieră au fost făcute scrum.

Neamţ. Incendiul produs la vegetaţia uscată de pe un perete stâncos din zona Stănile a Parcului Naţional Ceahlău nu se mai manifestă cu flacără, existând doar câteva porţiuni care fumegă.

Harghita ┼či Mure┼č. Incendiile din zonele ┼×anta, V├órfurile B─âtr├óna, Arp─â┼čelul de Sus ┼či Buceciu (jude┼úul Sibiu), Ocolul Silvic Brate┼č din comuna Tarc─âu (jude┼úul Neam┼ú), comuna St├ónceni (jude┼úul Mure┼č), Sta┼úiunea Lacul Ro┼ču ┼či localit─â┼úile Borsec, Subcetate ┼či Gheorgheni (jude┼úul Harghita) au fost stinse.

cub schimb─âri televiziuni png
Lia Bugnar
cub cheating wife png
hororoscop jpg
image png
image png
6 front spital jpg
cub andreea antonescu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg