Avertisment din partea medicului Adrian Marinescu: „Cine crede că scăpăm de sezonul de infecții respiratorii, categoric nu are dreptate!”

Cunoscutul medic Adrian Marinescu, director la Spitalul „Matei Balș”, vă oferă prin intermediul canal33.ro cele mai bune sfaturi de sezon legate de virusurile gripale și cele cu transmitere pe cale respiratorie.

Adrian Marinescu e unul dintre medicii care s-au aflat în ultimii ani în prima linie de combatere a
Adrian Marinescu e unul dintre medicii care s-au aflat în ultimii ani în prima linie de combatere a

Cunoscutul medic Adrian Marinescu, director la Spitalul „Matei Balș”, vă oferă prin intermediul canal33.ro cele mai bune sfaturi de sezon legate de virusurile gripale și cele cu transmitere pe cale respiratorie.

El e de părere că trebuie să fim atenți la ce se întâmplă în jurul nostru și să nu apelăm, mai ales, la antibiotice, fără recomandarea medicului.

„Evident că e o situație de normalitate să vină sezonul rece, ceea ce înseamnă că virusurile cu transmitere pe cale aerului vor crește în activitate de acum și mai ales în viitorul apropiat. Asta înseamnă virusurile gripale, înseamnă SARS-CoV-2, dar e o situație echilibrată în această zonă, dar și alte virusuri care se transmite pe cale respiratorie. Lucrurile astea vor merge într-o anume direcție, la finalul anului, dar și la începutul celui viitor va fi o presiune destul de mare la nivelul camerelor de gardă, lucru care s-a întâmplat cam de fiecare dată. Și aici n-aș lua în calcul pandemia și se va întâmpla și acum. Cine crede că scăpăm de sezonul de infecții respiratorii, categoric nu are dreptate!”, a declarat medicul primar de boli infecțioase pentru canal33.ro.

Citește mai multe pe canal33.ro.

image
image
image
image
image
image
Japonia afectata de un cutremur de 7,5 grade  Foto Profimedia (5) jpg
Caligula, cel mai nebun împărat din istorie jpeg
Frauda la casele de pariuri 1 jpg
afacere florarescu facebook jpg
ninsoare jpeg
man at supermarket jpg
tanara din indonezia jpg
iaurt grecesc
image
actualitate.net
image
actualitate.net