BAC 2024. Astăzi are loc și proba de istorie. În ce constau subiectele la această materie

Astăzi, 4 iulie 2024, sute de mii de absolvenți ai claselor a XII-a din întreaga țară susțin proba obligatorie la Istorie în cadrul sesiunii de Bacalaureat 2024. Această examinare este un moment crucial în viața elevilor, marcând finalul unei perioade intense de pregătire școlară și academica.

Bacalaurat. Foto: arhiva.
Bacalaurat. Foto: arhiva.

Structura și subiectele examenului

Examenul la Istorie de la Bacalaureat 2024 a fost structurat în trei subiecte distincte, fiecare evaluând diferite aspecte ale cunoștințelor și abilităților istorice ale elevilor:

Subiectul I: Constă într-un test scris ce va cuprinde două texte istorice. Elevii vor fi evaluați pe baza cunoștințelor de bază în domeniul istoriei și pe abilitățile lor de analiză și sinteză. Acest subiect valorează 30 de puncte.

Subiectul II: Presupune analiza unei surse istorice primare, unde elevii au trebuit să identifice autorul, contextul și importanța sursei respective într-un cadru istoric mai larg. Întrebările au solicitat o evaluare detaliată a acestei surse, contribuind și acest subiect cu 30 de puncte la nota finală.

Subiectul III: Reprezintă proba de redactare a unui eseu pe o temă istorică prestabilită. Acest subiect permite elevilor să își demonstreze capacitatea de a structura și argumenta idei pe baza cunoștințelor lor de istorie. Evaluatorii vor aprecia nu doar exhaustivitatea informațiilor prezentate, dar și coerența și claritatea expunerii. Subiectul III valorează, de asemenea, 30 de puncte.

Evaluarea și rezultatele

Pentru a promova Bacalaureatul în 2024, elevii trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre cele trei subiecte scrise și să aibă o medie finală de cel puțin 6. Calculul mediei generale se face ca medie aritmetică a notelor obținute la probele scrise, fără rotunjire. Rezultatele inițiale ale examenului vor fi afișate pe data de 8 iulie 2024, iar elevii vor avea posibilitatea să depună contestații în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00.

Rezultatele finale vor fi publicate pe data de 12 iulie 2024, marcând astfel finalizarea procesului de evaluare a Bacalaureatului pentru sesiunea de vară. Absolvenții care nu au reușit să promoveze examenul au o a doua șansă în sesiunea de toamnă, programată în perioada 15 iulie - 22 august 2024.

Pentru elevii de clasa a XII-a, Bacalaureatul 2024 reprezintă un prag important în drumul lor către învățământul superior sau către oportunități de carieră. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
Thailanda pixabay jpg
Orez cu legume  Sursa foto shutterstock 2134519827 jpg
image png
2 salata de vinete jpg jpeg
Un fermier braşovean a trimis 100 de vaci la abator din cauza secetei FOTO Adevărul
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net