Calendar ortodox 2021, 23 iunie. Sfin╚Ťii zilei. Sf├ónta Muceni╚Ť─â Agripina

Sf├ónta Muceni╚Ť─â Agripina este pr─âznuit─â la data de 23 iunie ├«n calendarul ortodox. Sf├ónta Muceni╚Ť─â Agripina este ├«ntre sfin╚Ťii zilei pomeni╚Ťi de credincio╚Öii ortodoc╚Öi, conform Calendarului ortodox 2021, pentru data de 23 iunie.

calendar ortodox 2021 23 iunie sfanta mucenita agripina png
Sf├ónta Muceni╚Ť─â Agripina (foto: doxologia.ro)

Calendar ortodox 2021, 23 iunie. Sfin╚Ťii zilei. Sf├ónta Muceni╚Ť─â Agripina

Sf├ónta Muceni╚Ť─â Agripina s-a n─âscut ╚Öi a crescut ├«n antica cetate a Romei Ea a dat ascultare Apostolului ╚Öi a urmat calea m├óntuirii ├«n Hristos. Prin via╚Ťa ei curat─â a ├«mpodobit inimile credincio╚Öilor ╚Öi a gonit ispita patimilor.

A primit tortura cu ├«ndr─âzneal─â ╚Öi a m─ârturisit numele lui Hristos ├«n vremea persecu╚Ťiilor ordonate de ├«mp─âratul Valerian. A fost b─âtut─â cu ciomagul, i-au fost zdrobite oasele iar c├ónd a fost legat─â dezgolit─â de lemn pentru a fi batjocorit─â ├«ngerul Domnului a dezlegat-o ╚Öi a t─âm─âduit-o. C├ónd nu a mai putut ├«ndura tortura ╚Öi-a pus sufletul ├«n m├óinile Domnului.

Sfintele Vasa, Paula și Agatonica, femei creștine, și prietene ale Agripinei au luat trupul sfintei și l-au dus tocmai în Sicilia unde au îngropat-o cu cinstea cuvenită și au ridicat biserică. Când pământul Siciliei a primit sfintele sale moaște s-a izbăvit de agarienii care voiau să pună stăpânire pe insulă.

La cinstitul ei morm├ónt s-a petrecut nenum─ârate minuni, mul╚Ťi oameni s-au vindecat de bolile care-i chinuiau ╚Öi cei ce veneau cu credin╚Ť─â se cur─â╚Ťau de p─âcat. Rug─âciunile c─âtre Sf├ónta Agripina nu r─âm├óneau f─âr─â r─âspuns ╚Öi multe neputin╚Ťe ╚Öi-au g─âsit leacul ├«n biserica ei. 

Troparul Sfintei Muceni╚Ťe Agripina

 Glasul al 4-lea

Mielu╚Öeaua Ta, Iisuse, Agripina, strig─â cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc ╚Öi pe Tine c─âut├óndu-Te m─â chinuiesc ╚Öi ├«mpreun─â m─â r─âstignesc ╚Öi ├«mpreun─â m─â ├«ngrop cu Botezul T─âu; ╚Öi p─âtimesc pentru Tine, ca s─â ├«mp─âr─â╚Ťesc ├«ntru Tine; ╚Öi mor pentru tine, ca s─â viez pentru Tine; ci, ca o jertf─â f─âr─â de prihan─â, prime╚Öte-m─â pe mine ceea ce cu dragoste m─â jertfesc ╚Üie. Pentru rug─âciunile ei, ca un milostiv, m├óntuie╚Öte sufletele noastre.

Condacul Sfintei Muceni╚Ťe Agripina

Ar─âtatu-Te-ai ast─âzi lumii ╚Öi lumina Ta, Doamne, s-a ├«nsemnat peste noi, care cu cuno╚Ötin╚Ť─â Te l─âud─âm. Venit-ai ╚Öi Te-ai ar─âtat, Lumina cea neapropiat─â.

Apropiindu-se ziua cea purt─âtoare de lumin─â a chinurilor tale cele luminoase, ├«ntru care cinstind pe acestea, Biserica cea dumnezeiasc─â cheam─â pe to╚Ťi ca s─â strige ╚Ťie cu bucurie: Bucur─â-te fecioar─â ╚Öi Muceni╚Ť─â Agripina, Preacinstit─â.

La 23 iunie ├«n calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeni╚Ťi

  • Sfintele Vasa, Paula ╚Öi Agatonica; 
  • Sfin╚Ťii Mucenici Aristocleu preotul, Dimitrian diaconul ╚Öi Atanasie anagnostul;
1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
anca pandrea 1 jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula